Reactie Thuisvaccinatie op nieuws rond Terumo injectienaalden

24 maart 2015

In het nieuws is een bericht geweest dat de lijm van naalden van het merk Terumo mogelijk kan losschieten. Indien dit in de bloedbaan gebeurt, zouden er op theoretische gronden stolsels in het bloed kunnen ontstaan. 
 
De artsen van Thuisvaccinatie vaccineren niet in de bloedbaan (in het bloedvat) maar in de spier of onderhuids. Daarmee is de kans dat u bij een injectie door Thuisvaccinatie trombose oploopt zeer klein. Overigens is ook de hoeveelheid aan giftige stoffen die mogelijk in het lichaam terecht zou kunnen komen microscopisch klein. De kans dat een injectie daadwerkelijk tot enige vorm van vergiftiging leidt, is dan ook minimaal, zo niet verwaarloosbaar. De inspectie voor de gezondheidszorg ziet tot op heden geen reden om de naalden te verbieden.
 
Er is spoedoverleg en zodra het mogelijk en leverbaar is, wisselen wij van merk naald.
 
U kunt zich voorstellen dat dit bericht niet alleen ons betreft maar ook ziekenhuizen, zorginstellingen en consultatiebureaus. Iedereen wil het beste voor zijn cliënten. 
 
Onze excuses voor het ongemak.
 
 Wilt u meer informatie, volg dan één van de onderstaande links.
 
Terug naar overzicht

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies