Reizigers goed op de hoogte van benodigde reisvaccinaties voor Indonesië

11 december 2014

Een groot deel van de Nederlandse reizigers naar Indonesië is prima op de hoogte van de benodigde vaccinaties voor dit land. Ook hechten reizigers een groot belang aan een persoonlijk advies over reisvaccinaties. Dit blijkt uit een enquête van Indonesie.nl die is afgenomen onder 584 respondenten. 
 
De meeste ondervraagden (70,6 procent) is ervan op de hoogte dat je voor alle eilanden van Indonesië één of meerdere vaccinaties nodig hebt. Ook weten zij dat (een aantal van) deze vaccinaties altijd worden aanbevolen, ongeacht de verblijfsduur in Indonesië.
 
Het grootste deel van de ondervraagden laat zich informeren over reisvaccinaties tijdens het boeken van de reis (47,8 procent) of (eerder dan) twee maanden voor vertrek (42,1 procent). Deze periode van twee maanden is een prima buffer. U moet namelijk rekening houden met het feit dat:
  • Sommige vaccinaties voor een complete bescherming één of meerdere keren herhaald moeten worden met bepaalde tussenpozen;
  • Uw lichaam na vaccinatie tijd nodig heeft om antistoffen aan te maken tegen de ziekteverwekker waartegen u bent gevaccineerd.

Bijna alle ondervraagden (96,9 procent) vindt het halen van reisvaccinaties (heel) belangrijk en zij hebben gelijk. Reisvaccinaties kunnen u immers een hoop ellende besparen.

Benieuwd geworden naar de benodigde vaccinaties voor Indonesië en de diensten van Thuisvaccinatie? Lees dan onze gerelateerde artikelen.
 
 
Terug naar overzicht

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies