RIVM opent ebola-informatiepunt

20 oktober 2014

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft vandaag het RIVM Ebola-informatiepunt geopend. Het gaat om het gratis telefoonnummer 0800 - 0480. Mensen met vragen over ebola kunnen tussen 8.00 en 18.00 bellen. Dit telefoonnummer is specifiek bedoeld voor algemeen publiek. Zorginstellingen, zorgprofessionals, bedrijven en andere instellingen kunnen bij vragen over ebola contact opnemen met de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) ter plaatse.
 
Een half jaar geleden wisten weinig mensen in Nederland iets van ebola af. Het was dan ook een zeldzame ziekte die soms in afgelegen dorpen in Afrika de kop opstak. De grote ebola-epidemie in West-Afrika bracht hier verandering in. In maart 2014 trof ebola eerst Guinee en daarna Liberia en Sierra Leone. Veel mensen hebben nu vragen over ebola. Voor deze mensen is de telefoonlijn geopend.

Informatiepunt

Het Ebola-informatiepunt geeft antwoord op vragen als ‘hoe kan ik besmetting voorkomen’ en ‘hoe is Nederland voorbereid op ebola, ook om verspreiding te voorkomen’ en ‘kan ik nog reizen naar Afrika?’ Mensen die vragen hebben over hun eigen gezondheid wordt geadviseerd telefonisch contact op te nemen met hun huisarts of kunnen via het informatiepunt verwezen worden naar zorgverleners. 
 
Meer weten over ebola? Kijk dan eens in ons nieuwsarchief of lees één van de gerelateerde artikelen hieronder.
Terug naar overzicht

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies