Testen met nieuwe ebola-vaccins gepland voor januari 2015

23 oktober 2014

Gezondheidsorganisaties en farmaceutische bedrijven gaan vanaf januari 2015 nieuwe vaccins tegen ebola testen. Ook wordt een ebola-medicijn in tabletform getest omdat deze eenvoudiger te verspreiden zou zijn in West-Afrika.
 
De plannen tonen aan dat de bestrijding van ebola langzaam maar zeker op gang komt. Het is echter nog niet duidelijk of de geteste vaccins ook zullen werken. En als de ebola-vaccinaties al werken, is het maar de vraag of ze op tijd klaar zijn om de snel uitbreidende ebola-epidemie bij te benen. 
 
Vanaf januari worden twee vaccins getest in grootschalige onderzoeken. Dit gebeurt in de West-Afrikaanse landen die het meest getroffen zijn door de ebola-uitbraak: Guinee, Sierra Leone en Liberia. Dit maakte de World Health Organization (WHO) op dinsdag 21 oktober bekend. Daarnaast worden er in het eerste kwartaal van 2015 nog minstens drie andere vaccinaties getest op gezonde vrijwilligers buiten ebola-gebieden.
 
 
Wilt u meer weten over ebola? Lees dan de gerelateerde artikelen hieronder, of kijk eens in ons nieuwsarchief.
Terug naar overzicht

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies