Toename voedselinfecties: blijf aandacht houden voor voedselveiligheid

14 november 2013

NEDERLAND – In 2012 zijn meer meldingen van voedselinfecties en –vergiftigingen gedaan dan in de voorafgaande jaren. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) op haar website. In totaal zijn er in 276 uitbraken geregistreerd in 2012. Daarbij werden ruim 2600 mensen ziek. Ter vergelijking: in 2011 vonden er 214 uitbraken plaats waarbij 977 mensen ziek werden.

Meerdere grote uitbraken

De toename van het aantal meldingen heeft volgens het RIVM vooral te maken met het feit dat er meerdere grote uitbraken plaatsvonden. “De veroorzakers van deze grootschalige uitbraken waren met name het norovirus en de Salmonella-bacterie.” Er werden ook evenveel uitbraken met de bacterie  Campylobacter (deze bacterie komt vooral voor op rauwe kip, red.) gemeld, maar hierbij werden minder mensen ziek.

Voedselinfectie voorkomen

Het RIVM schrijft dat aandacht voor voedselveiligheid nodig blijft. “Dat geldt voor voedselproducenten en -leveranciers, de horeca en overheid, maar ook voor de consument zelf.”
Lees meer over het voorkomen van voedselinfectie.

Terug naar overzicht

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies