Veilig op reis naar Brazilië voor het WK Voetbal

24 maart 2014

BRAZILIË – In juni is het dan eindelijk zo ver: het Wereldkampioenschap voetbal in Brazilië. Hoewel het een ‘hele’ reis is naar dit Zuid-Amerikaanse land, zijn er genoeg supporters die een vlucht boeken om ons team aan te moedigen. Wat daarbij niet vergeten mag worden, is het feit dat zij zich voor vertrek moeten laten vaccineren. In Brazilië komen namelijk verschillende infectieziekten voor. 
 
Het WK Voetbal wordt vanaf 12 juni tot 13 juli gespeeld in twaalf verschillende Braziliaanse steden. Hoewel vaccinaties niet verplicht zijn voor Brazilië, krijgen reizigers altijd het advies om zich te laten inenten tegen Difterie, Tetanus , Polio en Hepatitis A. Voor de eerste drie infectieziekten is een combi-vaccin beschikbaar: de DTP vaccinatie. De Hepatitis A vaccinatie wordt apart gegeven. De inentingen kunnen het beste ruim voor vertrek naar Brazilië gegeven worden, bij voorkeur zes tot acht weken. 

Gele Koorts in Brazilië 

Ook Gele Koorts komt voor in Brazilië. Deze infectieziekte wordt door muggen overgedragen. Soms is het voldoende als iemand zich tegen muggenbeten beschermt. Maar voor bepaalde Braziliaanse steden waar de WK wedstrijden worden gespeeld, adviseert Thuisvaccinatie.nl de Gele Koorts vaccinatie nadrukkelijk. Dit zijn de steden Manaus, Cuiabá, Brasilia, Belo Horizonte, Curitiba en Porto Alegre. De vaccinatie heeft een inwerktijd en kan dan ook het beste ruim voor vertrek gegeven worden. 

Malaria in Brazilië 

Niet alleen Gele Koorts wordt overgedragen door muggen, maar ook Malaria. Een ook deze infectieziekte komt in Brazilië voor. Vaak is het voldoende om alleen mugwerende maatregelen te treffen. Alleen voor de ‘WK stad’ Manaus worden malariapillen aanbevolen. 

Persoonlijk vaccinatieadvies Brazilië 

Naast bovengenoemde vaccinaties is het voor sommige mensen ook verstandig als zij zich laten inenten tegen Buiktyfus, Hepatitis B en Rabiës. Of dat ook voor u geldt, hangt af van uw gezondheid en bijvoorbeeld uw verblijfsduur in Brazilië. Thuisvaccinatie.nl adviseert u hier graag over. Vraag meteen een persoonlijk vaccinatieadvies aan
Terug naar overzicht

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies