WHO: Ebola-uitbraak in Nigeria is ten einde

20 oktober 2014

De ebola-uitbraak in Nigeria is ten einde. Dat meldt de World Health Organisation in een verklaring op zijn website. De uitbraak begon in juli 2014 toen een geinfecteerde Liberiaanse man per vliegtuig in de dichtbevolkte Nigeriaanse stad Lagos arriveerde. De man stierf vijf dagen later in het ziekenhuis. In totaal raakten negentien mensen in Nigeria besmet. Zeven van hen overleden aan de gevolgen van de ebola-besmetting.
 
Volgens WHO-richtlijnen is een ebola-uitbraak ten einde als er 42 dagen lang geen nieuwe gevallen van ebola in het desbetreffende land of gebied zijn vastgesteld. Die periode is tweemaal de maximale incubatietijd voor ebola (21 dagen). Deze periode van 42 dagen start op de laatste dag dat een (mogelijk) besmet persoon contact had met andere personen in het land. 
 
Op 20 oktober 2014 heeft Nigeria de periode van 42 dagen zonder ebola-meldingen overbrugd. Sinds die datum beschouwt de WHO het land dan ook als ebola-vrij.
 
 
Meer weten over ebola? Lees dan onze gerelateerde artikelen, of bekijk ons nieuwsarchief.
Terug naar overzicht

Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies.