Auteur
Thuisvaccinatie
Datum
21-11-2022

Waarom Thuisvaccinatie

Vaccinaties en advies aan huis of op het werk wanneer het u uitkomt

Ook ’s avonds en in het weekend

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering

Vaccinatieverplichting polio Congo D.R. (Kinshasa) gewijzigd (bron: WHO)

Voor Congo D.R. (Kinshasa) is een verplichting voor poliovaccinatie ingevoerd.

Een vaccinatieverplichting voor poliovaccinatie geldt nu voor Afghanistan, Congo D.R. (Kinshasa), Pakistan, Madagaskar, Malawi, Mozambique en Israël. Het gevaar op internationale verspreiding van het wild en circulating vaccine-derived poliovirus is reden voor het afkondigen van een ‘Public Health Emergency of International Concern’ sinds 2014.

———————

Gaat u langer dan 4 weken naar Congo D.R. (Kinshasa)? Een vaccinatieverplichting voor polio is sinds 3 november 2022 door de WHO van kracht.

Naast de gele koorts vaccinatie (die al langere tijd verplicht is voor dit land), geldt er nu ook een polio-vaccinatieverplichting. Elke reiziger die langer dan 4 weken dit land bezoekt, moet een bewijs van poliovaccinatie kunnen aantonen bij het verlaten van dit land. Deze vaccinatie mag op het moment van verlaten van het land niet ouder zijn dan 12 maanden.

Dus ook als u in de afgelopen 10 jaar nog een DTP (difterie, tetanus, polio) heeft gehad, kan het zijn dat we deze vaccinatie weer adviseren.

Wist u dat deze polio-vaccinatieverplichting ook voor andere landen geldt? Momenteel zijn dit naar Congo D.R. (Kinshasa) ook Afghanistan, Pakistan, Madagaskar, Malawi, Mozambique en Israël. Let op: deze lijst van landen wijzigt vaak. Gaat u op reis? Maak dan een afspraak; dan geven wij u het meest actuele advies.