Ebola Guinee

Sinds maart 2014 is er in Guinee een uitbraak van ebola gaande. In oktober 2014 waren er 1472 gevallen van ebola gerapporteerd in dit land (bron: CDC, 17 oktober 2014). De getroffen districten zijn Boffa, Boke, Conakry, Coyah, Dabola, Dalaba, Dinguiraye, Dubréka, Forécariah, Guékédou, Kérouané, Kindia, Kissidougou, Kouroussa, Lola, Macenta, Nzérékoré, Pita, Siguiri, Télimélé en Yamou.

Ebola-maatregelen in Guinee

In Guinee zijn onlangs maatregelen genomen die de verspreiding van ebola tegen moeten gaan. Deze maatregelen maken het lastig om van, naar en binnen Guinee te reizen. De volgende maatregelen zijn genomen:

  • De grenzen met Senegal en Guinee-Bissau zijn gesloten in verband met de ebola-uitbraak. Alleen de grens met Mali is nog open. Reizigers die Guinee willen verlaten, zijn dan ook genoodzaakt om via de grens met Mali te reizen;
  • Diverse luchtvaartmaatschappijen hebben vluchten van en naar Guinee geannuleerd.

Reisadvies Guinee

In heel Guinee loopt u een vergroot risico op besmetting met het ebola-virus. Voor het gehele land is dan ook een negatief reisadvies van kracht. Alle reizen die niet per se noodzakelijk zijn, worden ontraden. Mocht u toch naar Guinee (moeten) reizen, dan is het van belang om voorafgaand aan uw reis te bekijken hoe u verzekerd bent. Medische behandeling in en eventuele repatriëring uit het buitenland, kunnen (onverwacht) hoge kosten met zich meebrengen. Verder is het belangrijk om voor een goede (persoonlijke) hygiëne te zorgen. Bovendien moet u oppassen met wat u eet of drinkt, met welke plekken u bezoekt en met wie u in aanraking komt. Er is helaas nog geen vaccinatie of medicatie tegen ebola voorhanden. Wel worden er andere vaccinaties voor Guinee geadviseerd.

Controles en voorzorgsmaatregelen op luchthavens

Op Nederlandse luchthavens worden vooralsnog geen extra controles op ebola doorgevoerd. De belangrijkste reden hiervoor is dat er geen directe vluchten plaatsvinden tussen de belangrijkste ebola-landen (Liberia, Sierra-Leone en Guinee) en Schiphol.

Meer over ebola

Meer informatie over ebola vindt u in de onderstaande artikelen:
Wilt u toch naar Guinee reizen? Dan geven wij u graag een vaccinatie-advies op maat. Klik op de knop hieronder om een afspraak te maken.