Gele koorts landen
 

Gele koorts is een gevaarlijke reizigersziekte, verspreid door de Aedes Aegypti-mug (ook wel de gele koorts mug genoemd). De ziekte komt voor in de continenten Afrika en Zuid-Amerika. Als u eenmaal besmet bent met geelzucht, kunnen alleen de klachten worden bestreden. Er is (nog) geen middel om van de ziekte zelf te genezen. Om die reden is het erg belangrijk dat u besmetting met gele koorts voorkomt.

Gelukkig is er een inenting tegen gele koorts beschikbaar. Met de gele koorts vaccinatie bent u in ieder geval tien jaar beschermd tegen geelzucht. De werking van het vaccin start tien dagen na de vaccinatie omdat uw lichaam tijd nodig heeft om antistoffen op te bouwen. Lees meer over de gele koorts vaccinatie.
 

Direct een afspraak maken
 

In dit artikel leest u meer over:

 

Gele koorts landen in Afrika

In Afrika loopt u in de onderstaande landen risico op besmetting met gele koorts.

gele koorts landen Afrika overzicht

 

Direct een afspraak maken

 

 

Gele koorts landen in Zuid-Amerika

In Zuid-Amerika loopt u in de onderstaande landen risico op besmetting met gele koorts.

Gele koorts landen Zuid-Amerika overzicht

 

 

Gele koorts vaccinatie: Geadviseerd of verplicht?

Het kan voorkomen dat landen een gele koorts vaccinatie verplicht stellen voor alle inreizende reizigers. Op deze manier willen deze landen voorkomen dat deze infectieziekte via reizigers het land wordt ‘binnengesmokkeld’. Voor de volgende landen is de gele koorts vaccinatie verplicht.

Landenoverzicht verplichte gele koorts vaccinatie Afrika
 
Landenoverzicht verplichte gele koorts vaccinatie Zuid-Amerika
 


Vaccinatie door Thuisvaccinatie.nl 

Wilt u nog meer weten over gele koorts of over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij willen u bovendien wijzen op onze handige tips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

Vaccinaties kunnen u een hoop ellende besparen. Wilt u een vaccinatieadvies op maat? Maak dan vandaag nog een afspraak bij Thuisvaccinatie!
 

Direct een afspraak maken

 

 

 

Advies nodig?

Selecteer uw bestemming
Thuisvaccinatie Arts

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies