8 Toscane tips

Auteur
Thuisvaccinatie
Datum
04-05-2012

Toscane is een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. We geven daarom graag een aantal Toscane tips.

De Toren van Pisa

Wie aan Pisa denkt, denkt natuurlijk aan de scheve toren van Pisa. Wat veel mensen niet weten, is dat de toren niet alleen scheef is, maar ook krom. De toren begon namelijk al bij het begin van de bouw over te hellen. Vervolgens zijn de bouwers loodrecht verder gaan bouwen, waardoor de toren behalve scheef ook nog krom werd.

Kamperen in Toscane

Op het Toscaanse platteland vindt u mooie vakantievilla’s en in de steden prachtige hotels. U kunt natuurlijk ook met uw hele gezin naar een camping. In Toscane vindt u diverse familiecampings. Park Albatros is een van de grootste. Een andere grote familiecamping is camping Norcenni Girasole Club

Siena

Wie naar Toscane gaat moet naar Siena. Siena is een van de grootste toeristentrekkers van Italië. Siena kent een rijke geschiedenis en een bijna geheel in tact middeleeuws centrum. Must see!

Natuurgebieden in Toscane

Toscane kent tientallen natuurgebieden. De Parco’s Naturale zijn doorgaans rustig. Soms kom je er niemand tegen. Een groot natuurpark, het Parcchi val di Cornia, vindt u direct aan de kust ter hoogte van het eiland Elba. Het Parchi val di Cornia is heuvelachtig en u kunt langs zowel de kust als door bossen trekken.

Ontdek het verleden van de Medici in Florence

Eeuwenlang hadden de Medici het voor het zeggen in Florence. Deze familie had een bankiersachtergrond, maar had ook sterke interesse in zaken als kunst, literatuur, en architectuur. Het verleden van de Medici vindt u volop terug in Florence.

Heerlijke Toscaanse wijnen

Toscane staat bekend om de goede wijnen. Een bekende wijn is de Chianti. Wijn proeven kunt u volop in Toscane. Gewoon bij de wijnboer zelf.

Een 400 km lange kustlijn

Toscane heeft een kustlijn van bijna 400 km. Viareggio is als badplaats populair onder de Italianen zelf. Zeer de moeite waard is ook de badplaats Forte dei Marmi. En natuurlijk kun je een bezoek aan Elba combineren met een verblijf op het strand.

Geniet van de Toscaanse boerenkeuken

De Toscaanse keuken kenmerkt zich door eenvoudige boerengerechten. Kwalitatief hoogwaardige producten worden gecombineerd met heerlijke olijfolie uit de stree.. In Italië worden Toscanen ook wel Mangiafagiolli genoemd, ofwel de boneneters, vanwege het vele gebruik van bonen in de Toscaanse gerechten.