Nut van vaccinaties

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering
Vaccinaties en advies aan huis of op locatie
Ook 's avonds en in het weekend

Het nut van vaccinaties

Vaccinaties zorgen ervoor dat ons lichaam zichzelf beter beschermt tegen infectieziekten. Door het vaccin worden er antilichamen aangemaakt die ons afweersysteem versterken. Bepaalde (reis)vaccinaties beschermen het lichaam levenslang tegen infectieziekten. Andere inentingen moeten regelmatig herhaald worden. Vaccinaties worden aan verschillende groepen en om verschillende redenen gegeven:

Beschikbare tijden laden...
Dit kan tot 15 seconden duren

Afspraak plannen

1
2
3

Vaccinaties voor baby’s en kinderen

Als baby’s geboren worden, dragen zij nog een groot aantal antistoffen van hun moeder mee. Na ongeveer 2 maanden moeten baby’s deze stoffen zelf aanmaken. Alle baby’s en jonge kinderen in Nederland worden opgeroepen voor het Rijksvaccinatieprogramma (RVP). De vaccinaties van dit programma beschermen hen tegen 12 infectieziekten. Deze ziekten hadden vroeger een ernstige en vaak zelfs dodelijke afloop. Sinds de invoering van het RVP komen de meeste infectieziekten niet meer voor in ons land. Jaarlijks worden er ongeveer 2,5 miljoen kinderen volgens het programma ingeënt. Deelname is kosteloos en vrijwillig. Momenteel maakt ruim 95 % van de Nederlanders gebruikt van het RVP.

Vaccinaties voor risicogroepen

Inentingen kunnen ook gegeven worden aan bevolkingsgroepen die een hoger risico hebben op ernstige gevolgen van een infectieziekte. Het meest bekende voorbeeld is de griepprik. Die wordt gegeven aan ouderen en mensen met bijvoorbeeld longproblemen. De gevolgen van een simpele griep kunnen namelijk ernstige gevolgen voor hen hebben.
Sommige mensen kunnen of willen niet ingeënt worden tegen infectieziekten. Toch zijn ook zij dankzij de hoge vaccinatiegraad in Nederland onrechtstreeks beschermd.

Vaccinaties voor hulpverleners

Hulpverleners hebben een verhoogd risico op bepaalde infectieziekten. Een voorbeeld daarvan is hepatitis b, een virus dat via een kleine hoeveelheid bloed opgelopen kan worden. Artsen, verpleegkundigen, politieagenten en brandweermannen krijgen dan ook de zogenoemde beroepsgroepen vaccinaties om de kans op besmetting uit te sluiten. Daarnaast is het voor hen van groot belang om uiterst hygiënisch te werken en zorgvuldig om te gaan met bloed. Dit geldt natuurlijk ook voor andere risicovolle beroepen, zoals tatoeëerder.

Vaccinaties voor dieren

Ook (huis)dieren worden gevaccineerd. Eén van de meest voorkomende vaccinaties is de inenting tegen hondsdolheid. Hierdoor worden zowel het dier als de bevolking beschermd tegen het virus. U kunt namelijk hondsdolheid krijgen als u gebeten wordt door een besmet dier. Het virus, dat ook rabiës wordt genoemd, verloopt altijd dodelijk.

Vaccinaties voor reizigers

Natuurlijk sluiten we af met ‘onze’ vaccinaties: de reisvaccinaties. Deze inentingen worden voor veel landen aangeraden en zijn soms zelfs verplicht. En dat is natuurlijk niet zomaar. Reisvaccinaties tegen DTP, Hepatitis A, Gele Koorts en Buiktyfus worden het meest gegeven.

Afspraak maken

Onze werkwijze

1.
Maak eenvoudig een account aan

Je maakt een persoonlijk account aan door het invullen van jouw postcode en huisnummer, emailadres en een zelf gekozen wachtwoord. Nadat je akkoord hebt gegeven op het verwerken van je persoonsgegevens heb je een persoonlijk account aangemaakt binnen onze beveiligde omgeving.

2.
Vul je reisgegevens in

Vul je reisbestemming(-en) in. Wij vragen hier ook naar de reden van jouw reis, waar je verblijft en wat je gaat doen tijdens je reis. Deze gegevens zijn van invloed op het advies wat je ontvangt van onze arts.

3.
Vul je persoonsgegevens in

In dit formulier vul je jouw persoonsgegevens in. Als zorgverlener zijn wij wettelijk verplicht jouw burgerservicenummer (BSN) te registreren, meer informatie vind je hier.

In deze stap kun je ook jouw gezinsleden of andere personen toevoegen aan de afspraak. Voor jouw gezinsleden* vul je zelf alle gegevens in. Nodig je andere personen uit voor de afspraak dan volstaat het invullen van het emailadres van deze personen. Deze personen worden vervolgens gevraagd om zelf een account aan te maken en hun gegevens in te vullen.

*Gezinsleden van 16 jaar en ouder ontvangen van ons een email met het verzoek akkoord te geven op de door jou ingevulde gegevens.

4.
Plan je afspraak

Selecteer een datum en tijdsblok. Wij sturen je per mail een bevestiging van de vaccinatie afspraak op het door jou aangegeven adres. Zodra de arts jouw gegevens heeft beoordeeld ontvang je een email dat jouw (voorlopige) vaccinatie-advies met een specificatie van de kosten beschikbaar is in jouw persoonlijk account. Je logt in met je emailadres en zelfgekozen wachtwoord om jouw vaccinatie advies te kunnen inzien. Heb je geen vaccinaties nodig voor je reis dan wordt de afspraak door ons kosteloos geannuleerd.

5.
Vul je gezondheidsverklaring in

Om te bepalen of - en zo ja - welke vaccinaties je nodig hebt voor jouw reis, is het noodzakelijk om een gezondheidsverklaring in te vullen. Aan de hand van de ingevulde gegevens kunnen wij bovendien bepalen of de vaccinaties veilig voor je zijn. Alle vaccinatie instellingen zijn wettelijk verplicht om met een gezondheidsverklaring te werken.

Onze trotse partners

Meer informatie

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige reistips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

Vaccinaties kunnen u een hoop ellende besparen. Wilt u een vaccinatieadvies op maat? Maak dan vandaag nog een afspraak.