Tips voor op reis

Tegen een aantal infectieziekten kunt u zich laten vaccineren. Daarvoor bent u bij Thuisvaccinatie.nl natuurlijk aan het goede adres. Om te zorgen dat u goed voorbereid op reis gaat en het risico op vervelende infectieziekten te verkleinen, geven we u hier tips voor op reis.

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering
Vaccinaties en advies aan huis of op locatie
Ook 's avonds en in het weekend

Reisapotheek

Het is handig om zelf een goed gevulde reisapotheek mee te nemen op reis. De medische zorg is niet overal van hetzelfde niveau als in Nederland, ook kunt u kleine ongelukjes zelf behandelen.Ga naar onze webshop voor bijvoorbeeld DEET en een EHBO-set. Meer weten over de inhoud van uw reisapotheek?

Voedselinfectie voorkomen

Op veel reisbestemmingen loopt u een behoorlijk risico een voedselinfectie op te lopen. Door zelf maatregelen te nemen kunt u dit proberen te voorkomen. Meer over het voorkomen van een voedselinfectie.

Muggenbeten voorkomen

We kennen ze allemaal, ook bij ons in Nederland komen we muggen tegen. In andere landen kunnen muggen niet alleen vervelende beten achterlaten, maar ook infectieziekten overdragen. Meer informatie over het voorkomen van muggenbeten.

Ziekten via bloed en seksueel contact voorkomen

Op reis kunt u (onbedoeld) in aanraking komen met een persoon die besmet is met een infectieziekte die via bloed of seksueel contact wordt overgedragen. Dit kan erg vervelende gevolgen hebben. Meer informatie over het voorkomen van ziekten die via bloed worden overgedragen.

Infectieziekten voorkomen

Gelukkig kunt u tegen een aantal infectieziekten een vaccinatie krijgen. Daarnaast kunt u zelf tegen deze en andere infectieziekten maatregelen treffen. Kies uit onderstaande lijst de ziekte waarover u tips wilt lezen: