Verplichte en aanbevolen vaccinaties

Als u op reis gaat, is het uiterst belangrijk om u goed voor te bereiden. U wilt tenslotte geen infectieziekten oplopen. Thuisvaccinatie.nl adviseert u over de benodigde vaccinaties: dit kunnen aanbevolen, maar ook verplichte inentingen zijn. Deze termen geven soms wat onduidelijkheid. We leggen de verschillen graag uit:

Verplichte vaccinaties

Sommige landen verplichten toeristen en zakelijke reizigers om zich te laten vaccineren. Dit staat in de regelgeving van het land. Als een land aangeeft dat bepaalde vaccinaties (bijvoorbeeld tegen gele koorts) verplicht zijn, dan heeft dit niet altijd iets te maken met het risico op infectieziekten. Verplichte inentingen zijn namelijk vaak bedoeld om de inwoners van het land te beschermen tegen de import van infectieziekten. Weten of u verplichte vaccinaties nodig heeft? Maak dan eenvoudig een afspraak met de arts van Thuisvaccinatie.nl.

Aanbevolen vaccinaties

Als u reist naar het buitenland, dan is het vaak aan te raden om u te laten vaccineren. De arts van Thuisvaccinatie.nl geeft u persoonlijk advies en kijkt of er sprake is van een gezondheidsrisico. Het kan zijn dat het land waar u naar toe reist vaccinaties niet verplicht, maar dat u wel risico loopt op infectieziekten. In dat geval wordt er gesproken van aanbevolen vaccinaties. Bekijk meteen welke inentingen u nodig heeft voor uw reisbestemming.

Nut van vaccinaties

Als u zich laat vaccineren bent u beschermd tegen infectieziekten. Het vaccin maakt antilichamen aan die uw afweersysteem versterkt. Sommige vaccinaties kunnen u uw hele leven lang beschermen tegen infectieziekten. Andere inentingen moeten herhaald worden. Lees ook onze pagina nut van vaccinaties.

Malariagebieden

Malaria is een vervelende ziekte die u door een simpele muggensteek kunt krijgen. Muggen die malaria overbrengen zijn vooral ’s avonds en ’s nachts actief. Reist u binnenkort naar een Malaria gebied? Neem dan contact op met Thuisvaccinatie.nl. Onze arts kan u malariapillen voorschrijven. Lees ook meer over de ziekteverschijnselen van Malaria.

Vakantiebestemmingen

Sommige mensen onderschatten het risico dat zij kunnen oplopen tijdens een vakantie. Vooral als er een all-inclusive-vakantie wordt geboekt, wordt er vaak gedacht dat er geen sprake is van een gezondheidsrisico. Dit is echter niet het geval!

Thuisvaccinatie.nl en vaccinaties

Thuisvaccinatie.nl vaccineert bij u thuis of op het werk. Onze arts komt langs wanneer het u uitkomt: ook ‘s avonds en in het weekend. De kosten van vaccinaties verschillen, maar in de meeste gevallen worden ze (deels) vergoed door uw zorgverzekeraar. Goed om te weten: Thuisvaccinatie.nl is een LCR-erkend vaccinatiecentrum.

Afspraak maken
Onze unieke werkwijze
1
Maak uw account aan

Maak een account aan op onze website.

2
Reisverklaring

Vul uw reisverklaring in

3
Persoonsgegevens

Vul uw persoonsgegevens in

4
Gezondheidsverklaring

Vul uw gezondheidsverklaring in

5
Uw afspraak maken

Plan uw afspraak bij u thuis of op één van onze locaties