Extra risico’s

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering
Vaccinaties en advies aan huis of op locatie
Ook 's avonds en in het weekend

Op reis met extra gezondheidsrisico’s


Bij het maken van een reis lopen sommige reizigers meer risico op een infectieziekte dan anderen. Deze risicogroep bestaat uit zwangerenbaby’s/kinderen, maar ook mensen met gezondheidsproblemen. Vooral bij een reis naar de tropen zijn extra voorzorgsmaatregelen raadzaam. Heeft u een zwakke(re) gezondheid, dan bent u eerder vatbaar voor infectieziekten. Bovendien is de kans op complicaties bij bijvoorbeeld diarree en koorts groter.

Beschikbare tijden laden...
Dit kan tot 15 seconden duren

Afspraak plannen

1
2
3

Op reis met extra gezondheidsrisico’s

Bij het maken van een reis lopen sommige reizigers meer risico op een infectieziekte dan anderen. Deze risicogroep bestaat uit zwangerenbaby’s/kinderen, maar ook mensen met gezondheidsproblemen. Vooral bij een reis naar de tropen zijn extra voorzorgsmaatregelen raadzaam. Heeft u een zwakke(re) gezondheid, dan bent u eerder vatbaar voor infectieziekten. Bovendien is de kans op complicaties bij bijvoorbeeld diarree en koorts groter.

Vaccinaties en diabetes

Reizen is voor diabetespatiënten goed mogelijk, maar houd rekening met bijkomende risico’s. Veranderingen van dieet, activiteiten, klimaat, en dagritme verhogen de kans op metabole ontregeling. Als diabeet bent u niet alleen vatbaarder voor infecties, maar infecties verlopen vaak ook ernstiger. Bereid u goed voor op de reis en laat u goed adviseren. Naast de gewone vaccinaties voor uw reis (afhankelijk van uw bestemming) is voor diabetes patiënten aanbevolen: Griepvaccinatie.

Diabetespatiënten raken snel ontregeld door reizigersdiarree. In ORS zit veel suiker, maar kunt u gebruiken als u uw glucose goed checkt. Hiermee voorkomt u uitdroging. Ook schrijft de arts antibiotica voor (bij diabeten die insuline gebruiken).

Vaccinaties en Astma/COPD

Reizigers met ernstige astma of een ernstige vorm van COPD lopen met name risico bij verblijf op hoogte. Bij verblijf op hoogtes vanaf 1500 meter en bij het vliegen (i.v.m. cabinedruk) is extra zuurstof aanbevolen. Raadpleeg hiervoor eerst uw behandelend arts. Wat betreft reisvaccinaties en Astma/COPD: het vaccinatieadvies wijkt niet af van de gezonde populatie. Wel wordt extra aanbevolen: Griepvaccinatie

Vaccinaties en hartfalen/angina pectoris

Reizigers die last hebben van hartfalen/angina pectoris lopen met name risico bij verblijf op hoogte. Advies kan zijn om een inspanningstest te doen voorafgaand aan de reis. Raadpleeg hiervoor eerst uw behandelend arts. Mensen met een hartklep- of vaatprothese wordt, in sommige gevallen, bij een verblijf langer dan 2 weken aanbevolen: Buiktyfus vaccinatie. Ook aanbevolen voor deze reizigers: Griepvaccinatie. Wij adviseren u graag over het reizen met hartfalen/angina pectoris.

Vaccinaties en ouderen

Steeds meer ouderen kiezen voor een verre reis. Dit hoeft geen problemen op te leveren, maar toch zijn het kwetsbare reizigers die extra risico’s lopen. Zo kan de vliegreis problemen opleveren als uw conditie niet optimaal is. Ook lopen ouderen met hart- en vaatproblemen kans op trombose tijdens de reis. Bespreek uw fysieke conditie met de arts om risico’s te bepalen.

Voor oudere reizigers is ORS onmisbaar in de reisapotheek, vanwege de verminderde vochthuishouding. Bij ernstige diarree die langer dan 1 dag duurt of gepaard gaat met koorts, braken of bloed dient u een arts te raadplegen.

Voor vaccinaties bij oudere reizigers (60+) geldt dat er een groter risico is op bijwerking van de gele koorts vaccinatie. Dit vooral als u nog niet eerder deze vaccinatie heeft gehad. In sommige gevallen besluit de arts om deze vaccinatie dan ook niet toe te dienen. Als extra vaccinatie wordt bij ouderen (60+) aanbevolen: Griepvaccinatie. Wij adviseren u graag over het reizen als oudere.

Overige reizigers met extra risico’s

Naast bovengenoemde reizigers, zijn er andere gezondheidsproblemen die risico’s meebrengen op reis. Extra risico’s zijn er voor:

  •  Reizigers met afweerstoornissen ten gevolge van een geheel of gedeeltelijk verwijderde milt,
  •  Reizigers met afweerstoornissen ten gevolge van HIV,
  •  Reizigers met een verminderd immuunsysteem,
  •  Reizigers met hartritmestoornissen,
  •  Reizigers met een verminderde lever- en/of nierfunctie,
  •  Reizigers die chronisch corticosteroïden gebruiken ,
  •  Last-minute reizigers
  •  Reizigers die medicijnen meenemen
  •  Reizigers met stollingsstoornissen

Behoort u tot de groep reizigers met extra gezondheidsrisico’s? Wij raden u sterk aan om tijdig contact met ons op te nemen. Onze arts bekijkt uw medische geschiedenis en medicijngebruik en geeft een persoonlijk vaccinatieadvies.

Waarom Thuisvaccinatie

Vaccinaties en advies aan huis of op locatie

Ook ’s avonds en in het weekend

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering

Onze werkwijze
1.
Maak eenvoudig een account aan

Je maakt een persoonlijk account aan door het invullen van jouw postcode en huisnummer, emailadres en een zelf gekozen wachtwoord. Nadat je akkoord hebt gegeven op het verwerken van je persoonsgegevens heb je een persoonlijk account aangemaakt binnen onze beveiligde omgeving.

2.
Vul je reisgegevens in

Vul je reisbestemming(-en) in. Wij vragen hier ook naar de reden van jouw reis, waar je verblijft en wat je gaat doen tijdens je reis. Deze gegevens zijn van invloed op het advies wat je ontvangt van onze arts.

3.
Vul je persoonsgegevens in

In dit formulier vul je jouw persoonsgegevens in. Als zorgverlener zijn wij wettelijk verplicht jouw burgerservicenummer (BSN) te registreren, meer informatie vind je hier.

In deze stap kun je ook jouw gezinsleden of andere personen toevoegen aan de afspraak. Voor jouw gezinsleden* vul je zelf alle gegevens in. Nodig je andere personen uit voor de afspraak dan volstaat het invullen van het emailadres van deze personen. Deze personen worden vervolgens gevraagd om zelf een account aan te maken en hun gegevens in te vullen.

*Gezinsleden van 16 jaar en ouder ontvangen van ons een email met het verzoek akkoord te geven op de door jou ingevulde gegevens.

4.
Plan je afspraak

Selecteer een datum en tijdsblok. Wij sturen je per mail een bevestiging van de vaccinatie afspraak op het door jou aangegeven adres. Zodra de arts jouw gegevens heeft beoordeeld ontvang je een email dat jouw (voorlopige) vaccinatie-advies met een specificatie van de kosten beschikbaar is in jouw persoonlijk account. Je logt in met je emailadres en zelfgekozen wachtwoord om jouw vaccinatie advies te kunnen inzien. Heb je geen vaccinaties nodig voor je reis dan wordt de afspraak door ons kosteloos geannuleerd.

5.
Vul je gezondheidsverklaring in

Om te bepalen of - en zo ja - welke vaccinaties je nodig hebt voor jouw reis, is het noodzakelijk om een gezondheidsverklaring in te vullen. Aan de hand van de ingevulde gegevens kunnen wij bovendien bepalen of de vaccinaties veilig voor je zijn. Alle vaccinatie instellingen zijn wettelijk verplicht om met een gezondheidsverklaring te werken.

Onze trotse partners

Meer informatie

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige reistips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

Vaccinaties kunnen u een hoop ellende besparen. Wilt u een vaccinatieadvies op maat? Maak dan vandaag nog een afspraak.