Auteur
Thuisvaccinatie
Datum
12-11-2013

Thuisvaccinatie.nl brengt ‘vaccinatie bewuste’ reisbestemmingen in kaart

Amsterdam, 11 november Reizigers naar Indonesië en Thailand gaan, vanuit medisch oogpunt, het best voorbereid op reis. Dit blijkt uit intern onderzoek van Thuisvaccinatie.nl, de grootste aanbieder van reisvaccinaties aan huis. De top meest bezochte bestemmingen wordt overduidelijk aangevoerd door verre bestemmingen. Voor reisbestemmingen dichtbij, kloppen reizigers naar Turkije het meest aan bij Thuisvaccinatie. Het afgelopen jaar maakte Thuisvaccinatie.nl, onderdeel van PreMeo Thuisvaccinatie, een groei door van ca. 80%.

Ook dit jaar laten reizigers naar verre bestemmingen zich aanzienlijk vaker informeren over de gezondheidsrisico’s, dan consumenten die hun vakantie dichtbij huis doorbrengen. Bij verre bestemmingen gaat het landelijk gezien om 62%. Voor bestemmingen dichtbij huis, wint slechts 36% van de reizigers informatie in (onderzoek van Gezondopreis.nl uitgevoerd door TNS NIPO). Uit intern onderzoek van Thuisvaccinatie.nl blijkt dat de meeste vakantiegangers naar Indonesië en Thailand zich het meeste laat vaccineren. De top-5 wordt verder aangevuld door Zuid-Afrika, India en China.

Vaccinaties voor reisbestemmingen dichtbij huis

Ook voor vakantiegangers naar reisbestemmingen dichtbij huis noteert Thuisvaccinatie in 2013 een substantiële groei. De artsen zetten de meeste vaccinaties bij reizigers naar Turkije, gevolgd door Egypte en Marokko.

Top-5 vaccinaties voor verre reisbestemmingen

1.    Indonesië
2.    Thailand
3.    Zuid-Afrika
4.    India
5.    China

Top-3 vaccinaties voor reisbestemmingen dichtbij

1.    Turkije
2.    Egypte
3.    Marokko

Over Thuisvaccinatie.nl

Thuisvaccinatie.nl is de grootste aanbieder van reisvaccinaties aan huis in Nederland. Ook in de avonduren en in het weekend. Thuisvaccinatie.nl wil de Nederlandse vakantiegangers bewust maken van het belang van reisvaccinaties en hen door middel van de juiste vaccinaties en voorlichting goed voorbereid op reis laten gaan. De tarieven van Thuisvaccinatie.nl zijn marktconform, waardoor je hetzelfde betaalt als bij een vaccinatiecentrum of de GGD. Thuisvaccinatie heeft meer dan dertig geregistreerde artsen in dienst, verspreid over heel Nederland en is onderdeel van PreMeo Thuisvaccinatie.