Hepatitis A niet leverbaar

Auteur
Thuisvaccinatie
Datum
24-03-2017

Op dit moment is de hepatitis A vaccinatie niet leverbaar vanwege leveringsproblemen door diverse fabrikanten.
In plaats van een hepatitis A vaccinatie bieden we onze klanten een Twinrix vaccinatie aan. Deze combinatie vaccinatie bevat een halve hepatitis A dosering en een hele hepatitis B dosering.
Voor een volledige bescherming tegen hepatitis A dient u voor uw reis 2 Twinrix vaccinaties te ontvangen. Tussen deze vaccinaties dienen met voorkeur 28 dagen te zijn voor een optimale werking. Indien noodzakelijk mag dit interval teruggebracht worden naar minimaal 21 dagen.
Het is aan te raden om u op tijd aan te melden voor deze vaccinatie, zodat u twee vaccinaties voor vertrek kunt ontvangen.

Wanneer er onvoldoende tijd is voor twee Twinrix vaccinaties voor de vertrekdatum bent u met één vaccinatie niet volledig beschermd tegen hepatitis A. Het is dan naast deze eenmalige vaccinatie belangrijk goede hygiëne na te streven om te voorkomen dat u besmet raakt. Meer informatie over hepatitis A kunt u hier vinden.

Wanneer u in het verleden al gevaccineerd bent tegen hepatitis B mag de Twinrix vaccinatie nog steeds gebruikt worden. We kunnen u met deze vaccinatie dan ook bescherming bieden tegen hepatitis A.