Innovatie back-office helpt thuisvaccinatie.nl meebewegen met groei medische zorg aan huis.

Auteur
Thuisvaccinatie
Datum
14-11-2017

Zoals de naam al zegt, komt Thuisvaccinatie.nl bij cliënten thuis voor het toedienen van vaccinaties.  Voor een groot deel betreft het reisvaccinaties. Ervaren artsen komen op het moment en op de plek  die voor de cliënt het beste uitkomen. Zij kunnen zelf online alle afspraken maken. Ondanks deze hoge kwaliteit van dienstverlening, zijn de kosten die Thuisvaccinatie.nl in rekening brengt concurrerend met die van traditionele vaccinatie-instellingen. Dat komt doordat men geen breed netwerk met kantoren in stand hoeft te houden en lage overheadkosten heeft. Bovendien heeft Thuisvaccinatie.nl processen zoveel mogelijk geautomatiseerd.

LEAN & MEAN

Om ervoor te zorgen dat processen ‘lean & mean’ blijven, investeert Thuisvaccinatie.nl nu in de verdergaande automatisering van haar back-office. Directeur en mede-oprichter Siu-Fung Chan legt uit dat de huidige IT-omgeving aan vervanging toe was. “We zijn de laatste jaren fors gegroeid. We gaan richting de 100.000 klanten per jaar. Het werd steeds lastiger om de planning van alle artsen en afspraken, de registratie van de benodigde vaccins en de facturering efficiënt te verwerken. Daarnaast was het systeem niet flexibel genoeg om met andere toepassingen te koppelen. Het was geen optie meer om de bestaande applicatie te upgraden, dat zou te kostbaar en te tijdrovend worden.”

VERTROUWEN

Er was dus enige druk voor Thuisvaccinatie.nl om snel met een oplossing te komen. Met als wensen korte doorlooptijden, snel ontwikkelen en inzichtelijke resultaten kwam men al snel uit bij Mendix. Met de modelgedreven mogelijkheden van het Mendix-platform is de optimale oplossing snel te realiseren. FlowFabric helpt Thuisvaccinatie.nl met de transformatie. Juist op die gebieden waarop organisaties zich kunnen onderscheiden of waar geen standaard oplossing aanwezig is, is Mendix bij uitstek het geschikte platform.

Siu-Fung Chan: We vroegen FlowFabric in een Proof of Concept setting om op basis van Mendix een applicatie te ontwikkelen voor de gestroomlijnde uitwisseling van laboratoriumuitslagen. Dit was een verouderd proces en gebeurde door middel van het downloaden van pdf’s en faxen van documenten. In zeer korte tijd werd een oplossing gerealiseerd waarbij aan de hand van XML gegevens kunnen worden binnengehaald. Dit resultaat en de wijze waarop de samenwerking met FlowFabric verliep gaven voor ons het vertrouwen om samen verder te gaan en een compleet nieuwe back-office omgeving te realiseren.

NAADLOZE KOPPELING

Stap voor stap worden verschillende processen nu geautomatiseerd. De agile ontwikkelmethode stelt Thuisvaccinatie.nl in staat de vorderingen op de voet te volgen. “Door deze methodiek zien we direct welke vorderingen er gemaakt zijn. Deze delen wij ook met onze medewerkers, zodat we waar nodig nog aanpassingen kunnen aanbrengen. We werken nu aan een moderne back-office die naadloos gekoppeld kan worden aan de websites aan de front-end. Eind 2017 moet alles gereed zijn en mede door de kennis en ervaring van FlowFabric met Mendix gaat dat lukken”, aldus Siu-Fung Chan. “Dan beschikken we over een toekomstvaste IT-omgeving die ons in staat stelt op te schalen en onze dienstverlening uit te breiden. Steeds meer medische handelingen kunnen bij de cliënt thuis worden uitgevoerd. Mochten zich nieuwe kansen voordoen, dan kunnen we daar direct op inspelen.”

Kjeld Cornelissen, algemeen directeur bij FlowFabric, is trots op het feit FlowFabric een bijdrage kan leveren aan de toekomstplannen van Thuisvaccinatie.nl: “Je ziet dat we met Mendix daadwerkelijk een onderscheidend platform kunnen neerzetten. Het getuigt van inzicht van Thuisvaccinatie.nl om te kiezen voor flexibiliteit en agile ontwikkelen. Dit past bij de dynamiek van de organisatie en stelt hen in staat mee te bewegen met de markt en zich te onderscheiden van de traditionele partijen in deze sector.

Over Thuisvaccinatie.nl

Thuisvaccinatie.nl is onderdeel van PTV Holding bv: een bedrijf dat preventief medische onderzoeken (PMO’s), vaccinaties, health-checks en keuringen uitvoert middels de labels premeo.nl en thuisvaccinatie.nl. Dat gebeurt bij zowel mensen thuis als bij bedrijven. In Nederland is PreMeo een van de grootste spelers op het gebied van medische onderzoeken op locatie en Thuisvaccinatie is het grootste reisvaccinatiecentrum aan huis.