Let op (oranje)koorts tijdens WK

Auteur
Thuisvaccinatie
Datum
12-05-2014

Nog even en het is weer zover: het Wereldkampioenschap voetbal! Persoonlijk geniet ik altijd erg van de oranjekoorts die in ons land heerst. De versiersels, verklede mensen, de bijzondere oranje producten in de winkels. En natuurlijk kijk ook ik maar wat graag naar de wedstrijden die gespeeld worden. Vanuit huis welteverstaan. Want om nou naar Brazilië te reizen om ‘onze jongens’ te zien spelen…

Ik heb me laten vertellen dat er bijna 15.000 Nederlanders zijn die daar anders in staan. Zij pakken het vliegtuig naar Brazilië om ons elftal aan te moedigen. Als arts bij Thuisvaccinatie.nl, schiet mij meteen een vraag binnen: ‘Zouden zij wel aan hun vaccinaties denken?’. Want hoe fantastisch Brazilië ook mag zijn, er komen helaas wel verschillende infectieziekten in het land voor. Difterie, Tetanus, Polio en Hepatitis A bijvoorbeeld. Maar ook Gele Koorts en Malaria.

Gelukkig kunnen deze infectieziekten eenvoudig voorkomen worden met vaccinaties en zijn ze dus geen reden om de ‘voetbalpret’ te verpesten. Ik gebruik deze column dan ook graag om jullie hier op te wijzen. Vertrek jij binnenkort naar Brazilië of ken je iemand die daar naartoe reist voor het WK? Vergeet de inentingen dan niet! Via thuisvaccinatie.nl kun je een afspraak maken met een arts die jou de benodigde vaccinaties thuis geeft.

Naast inentingen kan het ook nodig zijn om malariapillen te slikken als je naar Brazilië gaat. Het is altijd een must om ‘mugwerende maatregelen’ te treffen. Zo wordt besmetting met Gele Koorts en Malaria voorkomen. Word je tijdens je reis toch gestoken door een mug en krijg je klachten zoals koorts? Twijfel dan niet, maar neem meteen contact op met een arts!

Ik wens jullie een fantastisch WK toe en, voor de reizigers onder ons, een veilige vakantie én thuiskomst.

Moniek Wassenaar
Arts Thuisvaccinatie.nl.