Malaria pillen

Malaria profylaxe is de verzamelnaam voor de malaria pillen die u als reiziger neemt om besmetting met malaria te voorkomen in hoogrisico gebieden. Meestal beschermen de malaria pillen zeer goed. Er blijft een kleine kans dat u toch malaria krijgt. Dankzij de malaria pillen duurt het langer voor er gevaarlijke complicaties optreden en is er meer tijd om een goede medische behandeling te starten. Het is noodzakelijk dat u zowel tijdens als na de reis de malaria pillen trouw inneemt.

Er bestaat tevens een noodbehandeling voor malaria. Dit is een kuur van 3 dagen die u meeneemt als u naar een gebied reist met een middelmatig risico op malaria. U gebruikt deze pillen alleen als u griepachtige klachten/koorts krijgt op reis en niet binnen 24 uur bij een arts kunt zijn om op malaria te laten testen. Of wanneer de arts in het buitenland malaria heeft aangetoond in uw bloed.

Welk soort pillen u krijgt voorgeschreven, hangt af van:

  • welk malariagebied u bezoekt;
  • de verblijfsduur;
  • uw gezondheidstoestand;
  • eventuele andere medicijnen die u gebruikt


Soorten malaria pillen

Onze arts schrijft afhankelijk van bovenstaande factoren de juiste malaria pillen voor. Dit kunnen zijn:

Kinderen en malaria pillen

Niet alle malaria pillen zijn geschikt voor kleine kinderen. Eventueel kunt u een tablet kort voor inname verpulveren in een beetje drinken of hapje voedsel (bijv. vla, yoghurt, of appelmoes). Houd malariatabletten buiten bereik van kleine kinderen. Onze arts geeft u persoonlijk advies over kinderen en malaria pillen.

Zwangerschap en malaria pillen

Zwangere vrouwen hebben een grotere kans om ernstige malaria te krijgen; goede bescherming tegen malaria is dus belangrijk. Lariam is gedurende de gehele zwangerschap veilig. Doxycycline en Malarone mogen tijdens zwangerschap en borstvoeding niet worden gebruikt. Onze arts geeft u persoonlijk advies over zwangerschap en malaria pillen.

Kosten malaria pillen

U betaalt aan ons consultkosten en receptkosten (per persoon). Wij berekenen alleen de standaard-kosten, net als bijvoorbeeld de andere vaccinatiecentra. De kosten voor de tabletten zelf zal de apotheker bij u in rekening brengen. Of u recht heeft op een vergoeding van de gemaakte kosten hangt af van uw zorgverzekeraar en polis. Bekijk hier onze tarieven

Advies nodig?

Selecteer uw bestemming
Thuisvaccinatie Arts

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies