Muggen werende en malaria voorkomende zeep

Auteur
Thuisvaccinatie
Datum
12-07-2013

HOOFDDORP – Een bijzonder product, dat is de zeep die twee studenten in Burkina Faso hebben ontwikkeld. Het tweetal beweert dat de zeep muggen weert en malaria zo voorkomt. Thuisvaccinatie.nl waardeert het initiatief en een vermelding is dan ook zeker op zijn plaats. Toch blijven de artsen van de organisatie werken met DEET en laten we de zeep voor wat het is :).

Aan de zogenoemde ‘anti-malaria soap’ wordt uitgebreid aandacht besteed op CNN.com. Het artikel op de Amerikaanse nieuwssite begint met een treffende omschrijving van wat malaria met je lichaam doet: “Je hoofd bonkt en de koorts raast door je lichaam. Je botten voelen aan alsof ze een ton wegen en je baadt in het zweet. Uitgeput, dat is wat je lichaam is (…)”.

Bekroond met $25.000
De twee studenten die de malaria werende zeep hebben gemaakt, zijn Moctar Dembele uit Burkina Faso en Gerard Niyondiko uit Burundi. Het innovatieve product werd bekroond met een prijs van $25.000 van de Global Social Venture Competition (GSVC). Deze organisatie helpt startende ondernemers uit de hele wereld bij de lancering van producten die een grote impact hebben op de maatschappij.

Geheime ingrediënten
De zeep, die Fasoap wordt genoemd, is onder andere gemaakt van shea butter en citroengras olie. De studenten willen de andere ingrediënten geheim houden. Volgens het duo laat de zeep na gebruik een geur achter op de huid die muggen afstoot. Daarnaast zit er ook een stof in de zeep die, als deze in afvalwater terecht komt, de ontwikkeling van muggenlarven tegengaat.

Thuisvaccinatie.nl adviseert DEET
De artsen van Thuisvaccinatie.nl raden altijd aan om een middel met DEET te gebruiken als u op reis gaat naar een gebied waar malaria voorkomt. De stof DEET weert muggen en is dan ook geschikt bij het voorkomen van gele koorts of dengue. Er zijn verschillende middelen met DEET te koop in de vorm van een gel, crème of spray. De artsen van Thuisvaccinatie.nl adviseren u graag over het juiste middel voor uw reis.

Lees het hele artikel op de website van CNN.