Nieuw dengue-vaccin binnenkort beschikbaar via Thuisvaccinatie!

Auteur
Thuisvaccinatie
Datum
05-04-2023

Nieuw dengue-vaccin binnenkort beschikbaar via Thuisvaccinatie!

Er is een vaccin tegen dengue (ook wel knokkelkoorts) ontwikkeld. Sinds kort is deze op de Nederlandse markt verkrijgbaar. Het LCR (Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering) is momenteel druk bezig met het opstellen van richtlijnen voor dit vaccin; wie moet het wel krijgen, wie mag het niet krijgen en wanneer adviseer je een vaccinatie aan een reiziger?
Aan de hoeveelheid mails en telefoontjes die Thuisvaccinatie binnenkrijgt merken we dat onze klanten erg enthousiast zijn en graag in aanmerking komen voor dit nieuwe dengue-vaccin. Thuisvaccinatie volgt in haar advisering altijd de richtlijnen van het LCR, vandaar dat dit vaccin nog niet door ons geadviseerd/aangeboden wordt.

Niet iedereen zal in aanmerking komen voor de vaccinatie tegen knokkelkoorts. Vermoedelijk zal het eerst alleen geadviseerd worden voor langverblijvers, dus niet voor mensen die voor een korte vakantie op reis gaan. Het schema bestaat daarnaast uit 2 vaccinaties met minstens 3 maanden tussen de twee vaccinaties; ook hier zal dus rekening mee moeten worden gehouden m.b.t. uw afspraak- en vertrekdatum.

 

Waarom Thuisvaccinatie

Vaccinaties en advies aan huis of op locatie

Ook ’s avonds en in het weekend

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering