Thuischeck

Als klant van Thuisvaccinatie kunt u nu gebruik maken van Thuischeck. Voor maar €39,50 per persoon krijgt u een uitgebreid preventief medisch onderzoek; gewoon thuis aansluitend aan uw vaccinatie en reisadvies.

Als u zich aanmeldt voor de Thuischeck ontvangt u van ons een vragenlijst. U kunt deze voor het onderzoek invullen. De uitslagen van de Thuischeck zullen door de arts op het formulier verder worden ingevuld. Tijdens de Thuischeck zal de arts u op een aantal verschillende manieren onderzoeken. De Thuischeck bestaat uit de volgende onderdelen:

Medische vragenlijst

Door middel van vragen over de leefstijl en medische (familie)geschiedenis krijgt de arts inzicht in globale risicofactoren. Deze risico factoren worden door de arts besproken tijdens de Thuischeck.

Biometrie en vetpercentage

Ongeveer de helft van de Nederlanders heeft overgewicht. Onze arts meet de lengte, gewicht en rekent het BMI (Body Mass Index) uit. Ook het vetpercentage wordt bepaald. Het gaat hierbij vooral om bewustwording en meedenken in mogelijke oplossingen tegen overgewicht.

Bloeddrukmeting

Gemiddeld heeft 31,4% van de Nederlanders van 30 tot en met 65 jaar een hoge bloeddruk. Vaak zonder dat dit bekend is. Tijdens de Thuischeck zal de bloeddruk door de arts worden gemeten.

Longfunctie

Ongeveer een derde van de Nederlanders rookt en veel mensen werken in een stoffige omgeving, wat slecht voor de longen kan zijn. Bij de longfunctie test moet u zo hard mogelijk door een peakflow meter blazen om de maximale longinhoud te bepalen.

Visustest

Bij de visustest wordt u gevraagd om vanaf ongeveer 5 meter afstand naar een kaart kijken. Het is een eenvoudig maar uitermate effectief onderzoek om de ogen te testen.

Urineonderzoek

De ingeleverde urine wordt door de arts getest met een Combur stick op de aanwezigheid van suiker, eiwit en bloed. Wij screenen hierbij op nierafwijkingen en suikerziekte.

Vingerprik

Met de vingerprik wordt een druppel bloed ter plaatse door de arts geanalyseerd. Zo wordt het totaal en HDL cholesterol gemeten. Cholesterol is een vetachtige stof die onmisbaar is voor het goed functioneren van het lichaam. Cholesterol dient als grondstof bij de opbouw van de celwand en is een noodzakelijke bouwsteen voor andere belangrijke stoffen, zoals bepaalde hormonen en galzuren. Echter wanneer het cholesterol gehalte te hoog is ontstaat de kans op aderverkalking en hart- en vaatziekten. Het HDL-cholesterol is het ‘goede cholesterol’. Hoe hoger de waarde hoe beter het is. Wanneer het totale cholesterol gehalte te hoog is zal de deelnemer worden verwezen naar de huisarts om ook het LDL-cholesterol gehalte te laten meten.

Naast cholesterol wordt ook het glucose (suikergehalte) gemeten om te kijken of er wellicht sprake is van suikerziekte.

Advies nodig?

Selecteer uw bestemming
Thuisvaccinatie Arts

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies