Auteur
Thuisvaccinatie
Datum
16-07-2013

HOOFDDORP – Benieuwd hoe u zich medisch goed kunt voorbereiden op een reis? In een artikel op de website van De Telegraaf geeft Siu-Fung Chan, directeur van Thuisvaccinatie.nl, enkele belangrijke tips. Lezers van het artikel maken bovendien kans op één van de tien Familie Reiskits.

Goed voorbereid op reis. Dat is de kop van het artikel in de Reiskrant waarin Chan tips geeft aan vakantiegangers. In het stuk wordt aandacht besteed aan het feit dat veel mensen niet weten dat vaccinaties worden aanbevolen voor landen als Kroatië, Egypte en Turkije. De directeur van Thuisvaccinatie.nl vertelt: “Mensen denken: ik ga een week of twee naar de zon en blijf op een all-inclusive resort, dus mij kan niets gebeuren. Toch lopen zij risico infectieziektes te krijgen als difterie en Hepatitis A (besmettelijke geelzucht). Laatstgenoemde kun je al krijgen door besmet water te drinken”

Geheel of gedeeltelijk vergoed

In het artikel wordt ook geschreven over de misverstanden die er zijn over kosten van vaccinaties. Veel mensen laten zich niet vaccineren omdat zij de inentingen te duur vinden. Onterecht, zegt Chan, want vaccinaties worden door de meeste verzekeraars helemaal of gedeeltelijk vergoed.

Win een goed gevulde reiskit

Voor lezers van de Reiskrant heeft Thuisvaccinatie.nl een lijst met tips voor een geslaagde vakantie samengesteld. Eén van die tips luidt als volgt: “Neem een goed gevulde EHBO-kit mee met pleisters, ORS, een pincet en een tekenpen.” En van zo’n kit, de Family Reiskit in dit geval, geeft Thuisvaccinatie.nl maar liefst tien weg. De kit is gevuld met onder andere een pincet, diverse soorten pleisters, kompressen, plastic handschoenen, een reddingsdeken, digitale thermometer, tekentang, ijspak, wondspoeling en brandwonderverband.

Kans maken op een Family Reiskit?

Benieuwd naar het artikel? Of wilt ook u kans maken op één van de Family Reiskits? Ga dan naar de Reiskrant van De Telegraaf.