Bloedtransfusie in het buitenland

Als u op vakantie gaat, bent u vooral bezig met alle leuke kanten van de reis. Logisch natuurlijk, maar toch is het ook verstandig om stil te staan bij de dingen die mis kunnen gaan. U kunt bijvoorbeeld een ernstig ongeluk krijgen tijdens uw reis en in het ziekenhuis belanden. In sommige gevallen is een bloedtransfusie noodzakelijk. Helaas is een bloedtransfusie in het buitenland niet zonder risico’s. Enkele tips voor u én uw reisgenoten:

Risico’s bloedtransfusie in het buitenland

Als u betrokken raakt bij een ernstig ongeluk is het buitenland en veel bloed verliest, dan is een bloedtransfusie noodzakelijk. Door deze bloedoverdracht kunt u helaas bepaalde infectieziekten krijgen: Hiv/aids, Hepatitis B en C en bijvoorbeeld Malaria. Tegen Hepatitis B kunt u zich gelukkig laten vaccineren.

Waar op letten bij een bloedtransfusie?

Het is handig om de bloedgroep(en) van uw medereizigers te weten. Wellicht dat jullie als bloeddonoren kunnen dienen voor elkaar. Als u of uw reisgenoot een bloedtransfusie moet ondergaan, is het uiterst belangrijk dat er steriele naalden gebruikt worden en dat de artsen handschoenen dragen. Let hier op als dit mogelijk is en kaart dit meteen aan als het niet gebeurt. U kunt uw verzekering of reisorganisatie altijd om hulp vragen als u zich zorgen maakt. Zij kunnen u ondersteunen bij het overleg met de artsen en afspraken maken.

Let op: u kunt ook besmet raken met infectieziekten als u zich laat vaccineren in het buitenland of als u een piercing of tatoeage laat zetten.

Advies nodig?

Selecteer uw bestemming
Thuisvaccinatie Arts

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies