Extreme sporten

Bent u niet het type dat de hele dag op het strand ligt te ‘bakken’? Gaat u liever op pad en houdt u van avontuur? Dan zijn extreme sporten misschien wel iets voor u. Extreme sporten worden vaak tijdens een vakantie beoefend. Denk aan skiën en snowboarden, maar ook aan bungeejumping, parachutespringen, raften en duiken. Bent u van plan om (één van) deze sporten te beoefenen tijdens uw vakantie? Lees onze tips dan zeker door.

Wat zijn extreme sporten?

Extreme sporten zijn alle soorten sport waarbij u extra risico loopt om gewond te raken. Wat alle extreme sporten gemeen hebben, is dat zij u een adrenaline ‘boost’ geven. De meest beoefende extreme sporten tijdens de vakantie op een rij:

  • Skiën
  • Snowboarden
  • Bungeejumping
  • Duiken
  • Raften
  • Parachutespringen
  • Berg beklimmen

Lees handige tips over skiën en snowboarden, bungeejumpen, duiken, raften, parachutespringen of berg beklimmen om de risico’s zo veel mogelijk te beperken. 

Verzekering en extreme sporten

Extreme sporten vallen meestal niet onder de standaard dekking van uw reisverzekering. Aanvullend verzekeren is dan ook zeker aan te raden als u één van de bovenstaande extreme sporten wilt doen tijdens uw vakantie. Voordat u een reisverzekering afsluit is het belangrijk dat u de polisvoorwaarden goed doorneemt. Laat u voor uw vertrek informeren door de verzekeraar. Wilt u spontaan een extreme sport beoefenen tijdens uw reis? Vraag dan van te voren aan de organisatie of u een aanvullende verzekering kunt afsluiten. Ook hierbij geldt: let goed op de voorwaarden!

Advies nodig?

Selecteer uw bestemming
Thuisvaccinatie Arts

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies