Op vakantie met een ziekte of handicap

Aan vakantie hebben we allemaal behoefte. Heerlijk ‘even’ weg, nieuwe ervaringen opdoen en vooral genieten. Ook als u een handicap heeft of chronisch ziek bent, wilt u natuurlijk wel eens op vakantie. Maar waar moet u allemaal rekening mee houden en hoe komt u aan alle informatie die u nodig heeft voor uw reis?

Vakantie in Nederland met ziekte of handicap

Als u chronisch ziek of gehandicapt bent, is de kans groot dat u zorg krijgt. Besluit u om op vakantie te gaan in eigen land? Dan blijft deze zorg nagenoeg hetzelfde. Met uw AWBZ indicatie of PGB kunt u de zorg tijdens uw vakantie inkopen bij een partij in de buurt van uw vakantiebestemming. Natuurlijk kunt u ook kiezen voor een compleet verzorgde vakantie. Zo weet u zeker dat alles goed geregeld is. Er zijn diverse partijen die volledig verzorgde trips aanbieden. U kunt zich op het internet oriënteren en bijvoorbeeld zoeken op de term ‘aangepaste vakantie’.

Vakantie in buitenland met ziekte of handicap

Gaat u liever naar het buitenland op vakantie? Dan zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Krijgt u uw zorg in Nederland vergoed? Dan is dit in het buitenland ook vaak het geval. Belangrijk is daarbij wel dat uw zorgindicatie geldig is. Laat de buitenlandse zorginstelling waar u zorg wilt inkopen altijd bij de overheid checken. Is de instelling erkend? Dan geldt de vergoeding namelijk gewoon. Let er bij een buitenlandse vakantie goed op dat uw accommodatie toegankelijk is en dat deze aan uw specifieke behoeften voldoet. Vraag de reisorganisatie of beheerder naar deze informatie. Als u liever niet te veel zelf wilt regelen, dan kunt u voor een groepsreis of een compleet verzorgde ‘aangepaste vakantie’ kiezen. Vraag altijd een vaccinatieadvies aan als u naar het buitenland reist. Door uw chronische ziekte of handicap bent u namelijk extra vatbaar voor infectieziekten.

Op vakantie met gehandicapt- of chronisch ziek kind

Ook als ouder van een ziek of gehandicapt kind wilt u wel eens met het gezin op vakantie. Maar daarbij wilt u natuurlijk niets inleveren op de zorg voor uw kind…Wij adviseren u daarom om uw vakantie  te boeken via een speciaal reisbureau. Deze reisbureaus richten zich specifiek op gehandicapte en chronisch zieke kinderen. Ook zijn er veel stichtingen die opkomen voor gehandicapte en chronisch zieke kinderen. Zij geven u graag handige tips en informatie voor tijdens de reis, maar u kunt in sommige gevallen ook een vergoeding voor de vakantie krijgen. Door het regelen van de vakantie uit te besteden, kunt u zelf ook genieten van de reis. En dat heeft u ongetwijfeld verdiend!

Advies nodig?

Selecteer uw bestemming
Thuisvaccinatie Arts

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies