Reizigers documenten

Als u op vakantie gaat, dan neemt u natuurlijk verschillende reizigersdocumenten mee. Uw paspoort of ID-kaart bijvoorbeeld, maar ook uw vaccinatiepapieren en visum. Reizigersdocumenten maken duidelijk wie u bent, waar u naar toe gaat, wat u komt doen in het land van bestemming en welke rechten u heeft. Het is dus van groot belang dat u deze documenten veilig bewaart tijdens uw reis. Enkele tips:

Bewaren reizigers documenten

Sommige mensen dragen hun reizigersdocumenten bij zich tijdens de vakantie. In een handtas, rugzak of buideltje bijvoorbeeld. Ze vinden het een ‘veilig’ idee om de papieren altijd bij de hand te hebben. Het is echter verstandiger om uw waardevolle papieren (en bijvoorbeeld veel contant geld) in een kluis achter te laten. Neem wel altijd kopieën van uw reizigersdocumenten mee als u op pad gaat. Het is handig om meerdere kopieën te maken en deze te verspreiden over uw bagage. Tip: bewaar de kopieën ook digitaal in uw mailbox!

Verlies of diefstal van reizigers documenten

Op vakantie bestolen worden of uw reizigers documenten verliezen… Niets is vervelender dan dat, maar helaas gebeurt het nogal eens. Houd hier dus altijd rekening mee en bereid u goed voor door kopieën te maken en deze ook digitaal te bewaren. Vergeet niet om ook een kopie van uw vliegtickets te maken.
Daarnaast moet u in veel gevallen aangifte van verlies of diefstal doen. Stel meteen uw reisleiding op de hoogte van de diefstal of het verlies zodat zij met u mee kunnen denken. Vervolgens is het belangrijk om bij uw reisverzekering na te gaan welke stappen u moet ondernemen. Bij het verlies van uw paspoort moet u bij het consulaat of de ambassade een tijdelijk reisdocument aanvragen zodat u weer terug naar Nederland kunt reizen. Vervolgens kunt u thuis opnieuw aangifte doen en een nieuw paspoort aanvragen. Tickets gestolen of verloren? Meestal kunt u via de reisverzekering een nieuw ticket regelen. Soms is ook hier aangifte voor nodig.

Lees meer tips voor een leuke en onbezorgde vakantie.

Advies nodig?

Selecteer uw bestemming
Thuisvaccinatie Arts

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies