Vakantiestress

Vakantiestress. We krijgen er allemaal wel eens mee te maken. Gelukkig zijn er allerlei maatregelen die u kunt treffen om vakantiestress te voorkomen. We hebben enkele tips voor u op een rij gezet en hopen zo een bijdrage te kunnen leveren aan een ‘stress-vrije’ vakantie.

Vakantiestress vooraf voorkomen

Vakantiestress kan al plaatsvinden voordat u daadwerkelijk vertrekt. Meestal is het dan stress omdat u nog niet klaar bent met inpakken of omdat u bang bent om iets te vergeten. Maar ook het ‘onbekende’ van een reisbestemming kan vakantiestress veroorzaken. Heeft u snel last van vakantiestress? Zorg er dan voor dat u uw vakantie goed voorbereidt. Begin vroeg met plannen en inpakken. Zorg ervoor dat u informatie over uw reisbestemming heeft en maak alvast plannen met uw reisgenoten om teleurstellingen ter plaatse te voorkomen. Ook kunnen eenvoudige ‘inpak-lijstjes’ helpen om de vakantiestress te verminderen. Daarnaast is het belangrijk dat u een goede reisverzekering afsluit, de juiste papieren (ID-kaart of paspoort) heeft klaar liggen en dat uw reisvaccinaties geregeld zijn.

Vakantiestress tijdens de reis voorkomen

Ook als u onderweg bent, kunt u natuurlijk last krijgen van vakantiestress. Lange files, verveelde kinderen en de weg kwijt raken zijn slechts enkele voorbeelden van redenen waarom we onderweg gestrest raken. Daarom is ook hier een goede voorbereiding uiterst belangrijk. Zorg ervoor dat u uw reisschema uitprint en altijd bij de hand heeft. Datzelfde geldt voor en eventuele routebeschrijving. Neem een ‘ouderwetse’ wegenkaart mee als u met de auto op vakantie gaat en vertrouw niet blindelings op uw navigatiesysteem. Om verveling bij uw kinderen te voorkomen, kunt u spelletjes, boeken of bijvoorbeeld tekenspullen meenemen. Ook kleine cadeautjes die tijdens de reis uitgepakt mogen worden, doen het vaak goed. Reist u met de auto? Probeer dan regelmatig te stoppen om de benen te strekken.

Vakantiestress op vakantiebestemming

Op uw vakantiebestemming aangekomen kan het één en ander tegenvallen of niet helemaal duidelijk zijn. Als uw verwachtingen niet blijken te kloppen, begint u natuurlijk niet fijn aan uw vakantie. Dit kunt u voorkomen door u vooraf goed in uw bestemming te verdiepen. Vertrouw niet blind op mooie foto’s en teksten, maar bekijk ook recensies van andere vakantiegangers. Daarnaast is het handig om uit te zoeken wat er allemaal te doen is op uw reisbestemming en wat de gewoonten daar zijn. Zorg er ook voor dat u een lijstje met nuttige telefoonnummers bij u heeft. Als uw accommodatie bijvoorbeeld niet voldoet, kunt u meteen contact opnemen met uw reisorganisatie.

Advies nodig?

Selecteer uw bestemming
Thuisvaccinatie Arts

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies