Tips vliegreis

Heeft u een vliegvakantie geboekt? Dan geven wij u graag enkele tips om uw vliegreis zo comfortabel mogelijk te maken:

‘Dichte oren’

U weet vast wat wij bedoelen met oren die ‘dicht’ zitten tijdens het opstijgen en landen. Dit vervelende gevoel kan gelukkig eenvoudig voorkomen worden door op kauwgom te kauwen. Ook met geeuwen en gapen gaan uw oren vaak snel weer ‘open’.  Daarnaast kunnen oordopjes een uitkomst zijn.

Lange benen

Als u lange benen heeft, dan kan een (lange) vliegreis erg onaangenaam zijn. Het is daarom belangrijk dat u hier rekening mee houdt als u gaat vliegen. Reserveer van te voren een stoel met extra beenruimte.

Vliegen met baby of kind(eren)

Gaat u op vakantie met een baby of kind(eren)? Dan is een vliegreis best een beetje spannend voor u, maar ook voor uw kroost. Bereid u goed voor zodat u ontspannen in het vliegtuig stapt. Uw baby of kind is daardoor zelf ook ongetwijfeld rustiger. Vertel uw kind over de vliegreis en wat er gaat gebeuren. Neem een spelletje of boekje mee voor in het vliegtuig zodat uw kind zich niet hoeft te vervelen. Ook oordopjes ook een aanrader!

Ontspannen vlucht

Vooral als u een verre reis gaat maken, is het belangrijk om te ontspannen. De vlucht duurt voor uw gevoel dan nog langer en u wilt tenslotte niet gestrest op uw bestemming aankomen. Neem een boek, tijdschrift of tablet mee en voorkom verveling. Sommige mobiele telefoons hebben een vliegtuigmodus. Bellen, sms’en en internetten is door die modus niet mogelijk, maar u kunt bijvoorbeeld nog wel spelletjes op uw mobiel spelen. Het is niet bij iedere luchtvaartmaatschappij toegestaan om uw telefoon te gebruiken tijdens de vlucht. Vraag dit dus altijd na.

Drinken

Drink voldoende water of in ieder geval suikervrije dranken. Het drinken van alcohol en cafeïnedrankjes wordt afgeraden tijdens een vlucht. Dit omdat zij vochtafdrijvend zijn en de lucht in een vliegtuig uitermate droog is.

Eten

Bij langere vluchten krijgt u meestal een maaltijd aangeboden in het vliegtuig. U kunt bij de meeste maatschappijen zien wat er geserveerd wordt. Daarnaast kunt u zelf natuurlijk ook eten meenemen. Fruit bijvoorbeeld. Zorg ervoor dat u uw fruit op heeft voor u het vliegtuig verlaat. In sommige landen is het meenemen van fruit namelijk niet toegestaan. Zoute nootjes zijn ook een aanrader om mee te nemen. Hierdoor hoeft u minder vaak naar het toilet.

Lenzen

Draagt u lenzen? Dat kan tijdens de vliegreis vervelend zijn. Uw ogen kunnen prikken en uitdrogen door de droge lucht in het vliegtuig. Neem daarom oogdruppels mee of draag een bril.

Schrale lippen

Uw lippen drogen gemakkelijk uit tijdens de vlucht. Neem daarom altijd een lippenbalsem mee.

Frisse aankomst

Vooral na een lange vlucht is het lekker als u fris aankomt. U kunt een klein toilettasje meenemen in uw handbagage met daarin bijvoorbeeld een tandenborstel en een kleine tube tandpasta. En wat denkt u van vochtige verfrissingsdoekjes? Houd er wel rekening mee dat u niet meer dan 100 milliliter aan vloeistoffen mee mag  nemen aan boord.

Kleding

Draag makkelijke kleding. Zeker als uw een lange vlucht maakt, is een joggingbroek fijn om te dragen. In het vliegtuig is het meestal een stuk kouder. Neem daarom sokken en een warme trui of vest mee.

Beweeg

Het is belangrijk om af en toe de benen te strekken tijdens de vlucht. Loop daarom regelmatig een stukje. Door regelmatig te bewegen, voorkomt u pijnlijke en stijve gewrichten. Ook blijft uw bloedcirculatie zo op gang.

Slapen

Bij een langdurige vlucht is het fijn om te slapen. Verschillende maatschappijen bieden u een dekentje en kussen aan. U kunt dit voor uw reis navragen. Is dit niet het geval? Neem dan een fleece dekentje en bijvoorbeeld een opblaasbaar reiskussen mee.

Vliegangst

Heeft u vliegangst? Dat is natuurlijk erg vervelend. Ga voordat u op vakantie gaat naar uw huisarts en vertel hem of haar over uw vliegplannen. De huisarts kan u eventueel medicijnen voorschrijven waarvan u rustiger wordt voor én tijdens de reis.

Advies nodig?

Selecteer uw bestemming
Thuisvaccinatie Arts

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies