Voldoende verzekerd op reis

Als u op reis gaat, is het belangrijk dat u zich goed verzekert. Maar waar moet u dan aan denken? Is uw gewone ziektekostenverzekering afdoende? Worden uw vaccinaties vergoed? Bent u wel verzekerd tegen materiële schade? En wat als u pech met uw auto krijgt?
Hoewel het regelen van uw reisverzekering misschien niet het leukste onderdeel van uw reis is, willen wij het belang van een goede verzekering benadrukken. We vertellen u graag waar u aan moet denken bij het afsluiten van een reisverzekering.

Is mijn verzekering afdoende?

Check voor uw vertrek altijd de voorwaarden van uw lopende verzekering. Zijn de polisvoorwaarden niet duidelijk? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar en stel uw vragen. Zo is het belangrijk om te weten welke medische zorg in het buitenland vergoed wordt. Datzelfde geldt voor eventuele reisvaccinaties. U kunt altijd een aanvullende verzekering of een speciale reisverzekering afsluiten. Dit kan een langlopende reisverzekering zijn waarmee u het hele jaar verzekerd bent, maar ook een kortlopende. Deze verzekering geldt alleen voor de duur van uw reis.
Gaat u tijdens uw reis een extreme sport beoefenen? Dan moet u zich bijna altijd extra verzekeren. Voor mensen die een langere tijd naar het buitenland gaan om te reizen, kan een Europese ziekteverzekeringskaart uitkomst bieden.

Auto of camper verzekering

Gaat u met eigen auto of camper op vakantie? Dan kan een tijdelijke all-risk verzekering erg handig voor u zijn. Hiermee voorkomt u (bijzonder) hoge kosten in het buitenland. Vraag uw verzekeraar eens naar de voor- en nadelen.

Rechtsbijstandverzekering

De wet- en regelgeving verschilt in het buitenland nogal eens van die in Nederland. Het is handig om hiervan op de hoogte te zijn. Wilt u zeker zijn van een juiste afhandeling bij problemen en geschillen tijdens uw vakantie? Sluit dan een (aanvullende) rechtsbijstandverzekering af.

Advies nodig?

Selecteer uw bestemming
Thuisvaccinatie Arts

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies