Auteur
Thuisvaccinatie
Datum
12-02-2014

SOCHI – Mensen die naar het Russische Sochi afreizen voor de Olympische Winterspelen worden aangeraden zich te laten inenten met de DTP en Hepatitis A vaccinatie. Omdat veel mensen de DTP inenting al als kind hebben gehad, denken zij dat ze geen herhaalprik nodig hebben. Maar niets is minder waar…

De Olympische Winterspelen worden van 7 tot en met 23 februari gehouden in Sochi. Voor Rusland gelden geen verplichte vaccinaties, maar er zijn wel inentingen die aangeraden worden. Dit zijn de DTP en Hepatitis A vaccinaties.

DTP vaccinatie beschermt tien jaar

Hoewel dit advies door alle vaccinatiebureaus gegeven wordt, zijn er toch veel mensen die denken dat ze de inentingen niet nodig hebben. Dat geldt vooral voor de DTP vaccinatie. De reden? Omdat de meeste mensen deze inenting als kind hebben gehad, denken zij dat zij ook nu nog beschermd zijn tegen besmetting met Difterie, Tetanus en Polio. Toch moeten zij een herhaalprik hebben als het langer dan tien jaar geleden is dat zij deze inenting hebben gehad.

Het belang van een persoonlijk vaccinatieadvies

Ook goed om te weten: als u gezondheidsproblemen heeft, voor een langere tijd door Rusland reist of in bepaalde accommodaties verblijft, kunt u ook andere vaccinaties nodig hebben. Tegen Buiktyfus en Rabiës bijvoorbeeld. Het is daarom belangrijk dat u altijd een persoonlijk vaccinatieadvies aanvraagt voor uw vertrek. Lees meer over het vaccinatieadvies voor Rusland.

Gezondheidstips voor op reis

Om besmetting met een infectieziekte in Rusland te voorkomen, kunnen reizigers zelf allerlei maatregelen nemen. Goede hygiëne is daarbij het belangrijkste. Lees er alles over op de pagina Gezondheidstips voor op reis.