Voordat u op reis gaat……

Auteur
Thuisvaccinatie
Datum
03-04-2013

 

Wanneer u op reis gaat zijn er veel zaken waaraan u moet denken voordat u weg gaat. Bijvoorbeeld alle documenten die u in uw bezit moet hebben voordat u op het vliegtuig stapt. Hieronder helpen wij u alvast een eindje op weg.

 

1.     SGR

Check altijd of uw reisorganisatie aangesloten is bij de SGR. Dit is de Stichting Garantiefonds Reisgelden. Mocht er iets gebeuren waardoor de reisorganisatie zijn financiële verplichtingen niet na kan komen dan heeft dit voor u geen consequenties. De verplichtingen worden opgevangen voor de SGR.

 

2.     Reisverzekering.

Denk voordat u op reis gaat aan een goede reisverzekering. Deze kunt u doorlopend of aflopend afsluiten, vaak kan dit al bij het boeken van uw reis. Deze verzekering dekt meestal eventuele ziektekosten in land van bestemming, maar zorgt ook vaak voor kostendekking bij acute problemen waardoor u langer in het buitenland moet verblijven

 

3.     Annuleringsverzekering.

Als u een reis van tevoren boekt kan er altijd onverwachts iets gebeuren, bijvoorbeeld ziekte,  waardoor u de reis moet annuleren. In de meeste gevallen dient u de kosten van uw vakantie toch gewoon te betalen. Wanneeer u een annuleringsverzekering afsluit verzekerd u zich tegen deze kosten.

 

4.     Paspoort.

Check altijd de geldigheid van uw paspoort voor u vertrekt. In sommige gevallen eist het land van bestemming dat uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig is wanneer u het land weer verlaat.

 

5.     Visum.

Voor sommige landen is het vereist om een visum te hebben voor u het land in mag. Voor sommige bestemming dient u dit van tevoren te regelen, bij andere bestemmingen kan dit ter plaatse.