Kinkhoest

Kinkhoest is een ziekte veroorzaakt door de besmettelijke bacterie Bordetella pertussis. Kinkhoest komt in veel landen voor, ook in Nederland. De ziekte is met name gevaarlijk tijdens de zwangerschap en voor baby’s, maar iedereen kan er ziek van worden.

De klachten

Na besmetting duurt het meestal 7 tot 10 dagen voordat de klachten optreden. Kinkhoest begint vaak als een gewone verkoudheid. Daarna is er een stadium met heftige hoestbuien welke kenmerkend gevolgd worden door een lange gierende inademing. Daarna is er vaak nog een lange periode van weken tot maanden totdat het hoesten volledig is verdwenen. Soms kunnen complicaties optreden, met name bij baby’s.

Complicaties

Bij meer dan de helft van de zuigelingen is een ziekenhuisopname nodig. De meest voorkomende complicaties zijn longontsteking en ademstilstanden. Ook volwassenen kunnen complicaties ontwikkelen, zoals longontsteking, klaplong en oorontsteking.

Vaccinatie

Voor reizigers wordt normaal gesproken een DTP-vaccinatie geadviseerd. Vaccinatie in de vorm van DKTP is nodig als daarnaast bescherming gewenst is tegen kinkhoest.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de kinkhoest vaccinatie? Lees dan onze informatie over de kinkhoest / DKTP-vaccinatie.

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

Vaccinaties kunnen u een hoop ellende besparen. Wilt u een vaccinatieadvies op maat? Maak dan vandaag nog een afspraak.

Afspraak maken

Ook ’s avonds en in het weekend

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering

Vaccinaties en advies aan huis of op één van onze locaties wanneer het u uitkomt