2de land top 15: Thailand

Auteur
Thuisvaccinatie
Datum
24-04-2013

Thailland

Thailand, bekend om de uiterst vriendelijke en gastvrije bevolking en de relaxte sfeer. Misschien wel nog bekender vanwege de heerlijke smaakvolle keuken, denk hierbij aan de heerlijke curry’s, romige kokossoep en pad thai (noedels met taugé, ei en vis of vlees).

Er is zoveel moois te zien, maar hieronder 3 tips van bezienswaardigheden die je niet mag missen.

Tip 1: Grand Palace en Wat Phra Kaeo

Dit zijn waarschijnlijk de 2 meest spectaculaire bezienswaardigheden van Bangkok. Ze bevinden zich samen in een 2,5 km2 ommuurd complex

Grand Palace is een prachtig zomerpaleis. Je komt er binnen door de prachtig aangelegde tuin. Het paleis is in 2 delen gebouwd waardoor en ook duidelijk 2 verschillende stijlen te zien zijn.

Wat Phra Keao, de tempel van de Smaragden Boeddha, de meest geeerde boeddha in Thailand. In de tempel kijkt de Smaragden Boeddha , overigens maar 66 cm hoog, neer op de menigte vanaf een hoge verlichte positie boven en groot gouden altaar. Let op dat er tijdens een bezoek aan deze tempel kledingvoorschriften gelden, geen blote armen of benen en geen slippers.

 

Tip 2: River Kwai en dodenspoorlijn

De spoorbrug over de rivier de Kwai is gebouwd bij de plaats Kanchanaburi. Het spoor wat over de brug en langs de rivier loopt is onderdeel van de dodenspoorlijn. Deze wordt zo genoemd omdat het tijdens de tweede wereldoorlog gebouwd is door (westerse) krijggevangenen. Zo’n 100.000 gevangenen zijn hier overleden door de erbarmelijke leef- en werkomstandigheden.

Tijdens de treinrit die je kunt maken heb je een prachtig uitzicht over de rivier en de jungle en je rijdt uiteraard over de beroemde ‘bridge over the river kwai’. Ook kun je een kijkje nemen in  het nabij gelegen spoorwegmuseum.

 

Tip 3: Phang Nga Bay

Een werkelijk prachtige baai op het eiland Phuket. De kalkstenen rotsen met weelderige begroeing lijken hier wel op willekeurige plekken uit de zee te rijzen. Het is dan ook een veelgebruikt decor voor vele Hollywood films (James Bond). Naast alle drukke, toeristisch gedeeltes kun je ook nog veel verlaten stranden vinden waar je ook regelmatig leuke dieren kunt spotten.

Maak hier ook een een tochtje naar Diamond Cave, deze dankt zijn naam aan de vele kristallen die oplichten wanneer er met zaklantaarns op wordt geschenen.

Ook om te snorkelen en duiken ben je hier aan het juiste adres.

 

Belangrijke informatie olifantentochten

Als toerist in Thailand zou je natuurlijk graag een ritje maken op een olifant. Dit lijkt allemaal erg leuk maar hou goed in je achterhoofd dat dit ooit wilde dieren waren en deze dus niet zomaar mak zijn geworden. Ze zijn vaak net zo lang mishandeld totdat ze deden wat men opdroeg.

Er zijn natuurlijk wel heel goede alternatieven om toch een leuke dag te hebben met olifanten. Zo heb je het Elephant Nature Pak en Boon Lott’s Elephant Sanctuary. Hier worden mishandelde olifanten opgevangen. Je kunt hier een dagje helpen met bijvoorbeeld voederen en wassen. Heel erg leuk en heel erg verantwoord

 

Vaccinaties Thailand:

Voor Thailand zijn vaccinaties geadviseerd. Voor een advies op maat kun je je aanmelden via onze website thuisvaccinatie.nl. Om je wel alvast een idee te geven kun je hieronder een bruto-advies vinden:
– DTP 
– Hepatitis A
– Gele Koorts (alleen wanneer je reist via een land waar Gele Koorts voor komt)

Afhankelijk van je gezondheid, wat je gaat doen en hoe je verblijft kan dit bruto-advies nog veranderen

 

Malaria:

In delen van Thailand komt Malaria voor. Het risico om Malaria op te lopen is minder groot, u hoeft daarom geen malariatabletten in te nemen. Wel raden wij u aan om maatregelen te nemen om muggenbeten te voorkomen. Muggen in Thailand kunnen infectieziekten overbrengen, voorkom besmetting met Malaria in Thailand door maatregelen te nemen. Meer over het voorkomen van muggenbeten.