3e land top 15: Turkije

Auteur
Thuisvaccinatie
Datum
01-05-2013

 

Prachtige all-inclusive resorts met alles erop er eraan. Zo staat Turkije bij de meeste van ons bekend, maar dit land heeft zoveel meer te bieden. Kent u bijvoorbeeld de heerlijk zoete snacks als baklava? En wist u dat er maarliefst 11 bezienswaardigheden op de UNESCO werelderfgoedlijst staan?! Hieronder hebben wij er 3 voor u uitgekozen/uitgelicht.

Tip 1: Troje

Iedereen heeft er wel eens van gehoord, het paard van Troje. Hiermee wonnen de Grieken de 10 jaar durende oorlog om de stad Troje. Of de oorlog nu wel of niet echt zo geëindigd is, de stad Troje heeft zeker echt bestaan.

Vandaag de dag kun je de ruines van de stad bekijken. Je vind er onder andere de overblijfselen van een paleis, een Romeins theater, een verdedigingswal en offerplaatsen. Er staat natuurlijk ook een levenechte replica van het paard van Troje.

Tip 2: Pamukkale

‘Kasteel van katoen’, zo wordt dit indrukwekkende natuurverschijnsel ook wel genoemd. Al duizenden jaren stroomt er warm kalkhoudend water vanaf de berg over de terrassen naar beneden. De kalk heeft zich afgezet waardoor de berg lijkt op een versteende of bevroren waterval. De terrassen zelf mogen niet meer betreed worden maar er loopt wel een wandelpad langs.

Bij bijna alle hotels zijn de zwembaden gevuld met dit warme bronwater. Maar er zijn ook een aantal natuurlijke bronnen open voor publiek. Dus vergeet geen badkleding mee te nemen.

Tip 3: Göreme Nationaal Park

Geen klein plaatsje maar een groot gebied wat in zijn geheel opgenomen is in de UNESCO werelderfgoedlijst. In het stadje Göreme vind je een prachtig kloostercomplex dat waarschijnlijk door monniken gebouwd is.  Verder kun je kerkjes en holenwoningen bekijken.

Maak hier ook eens een tochtje met een luchtballon over het mooie dal.

Vaccinaties Turkije:

Voor Turkije zijn vaccinaties geadviseerd. Voor een advies op maat kun je je aanmelden via onze website thuisvaccinatie.nl. Om je wel alvast een idee te geven kun je hieronder een bruto-advies vinden:
– DTP 
– Hepatitis A

Afhankelijk van je gezondheid, wat je gaat doen en hoe je verblijft kan dit bruto-advies nog veranderen

Malaria:

In delen van Turkije komt Malaria voor. De bekende toeristische bestemmingen zijn malariavrij, malariatabletten zijn hiervoor niet nodig. Wij adviseren u hier graag over. Wel raden wij altijd u aan om maatregelen te nemen om muggenbeten te voorkomen. Muggen in Turkije kunnen infectieziekten overbrengen, voorkom besmetting in Turkije door maatregelen te nemen. Meer over het voorkomen van muggenbeten.