4de land top 15: Egypte

Auteur
Thuisvaccinatie
Datum
16-05-2013

 

4de land top 15: Egypte

Egypte is een waar snorkel- en duikparadijs, de mooiste riffen met de kleurigste vissen. Natuurlijk staat dit land ook bekend om alle historische overblijfselen zoals de piramides en mummies. De hotels waar u kunt verblijven zijn vaak groot en vol luxe. Hieronder geven wij u een aantal tips van mooie plekjes in Egypte

Tip 1: Snorkelen

Egypte staat niet voor niets hoog op de ranglijst als het gaat om de mooiste snorkelplekken ter wereld. Er zijn prachtige riffen met mooi koraal, kleurige vissen en anemonen. Eigenlijk is de hele Rode Zee geschikt als snorkelgebied. Als je graag een combinatie wilt tussen een badplaats en mooie snorkelgelegenheid kun je het beste kiezen voor Sharm-el-Sheik. Dit is een leuk stadje met grote hotels en veel winkels en restaurantjes. Vaak vind je hier vlakbij de stranden al mooie riffen.

Maak ook eens een uitstapje naar het Ras Mohammed National Parc. De koraalriffen hier zijn fenomenaal!

Tip: neem een shirtje mee wanneer je een snorkeltocht gaat maken. Je rug kan flink verbranden door het zwemmen aan de oppervlakte.

 

Tip 2: Saqqara

Saqqara is een necropolis (dodenstad) op zo’n 30 kilometer ten zuiden van Cairo. De mooie trappiramide van farao Djoser is het oudste stenen monument uit de geschiedenis. Het geheel ziet eruit als een gigantische trap met 6 treden waarover de farao zijn laatste stappen richting het dodenrijk kon maken.

Rondom de piramide zijn ook nog veel graven te vinden van bijvoorbeeld gouverneurs of edelen.

Tip 3: Paardentocht Luxor

Wanneer u in Luxor verblijft en er zelf op uit wil trekken is een paardenkoetstochtje een echte aanrader. Je rijdt onder andere door de kleine straatjes van Luxor, bekijkt de lokale marktjes waar werkelijk alles te koop is, maakt kennis met de omringende dorpjes en het leven op het platteland. Vaak kun je tijdens dit soort tochtjes ook het tempelcomplex net even buiten luxor bewonderen.

Tip: Vergeet niet af te dingen op de prijs voor uw rit in de paardenkoets

Vaccinaties Egypte:

Voor Egypte zijn vaccinaties geadviseerd. Voor een advies op maat kun je je aanmelden via onze website thuisvaccinatie.nl. Om je wel alvast een idee te geven kun je hieronder een bruto-advies vinden:
– DTP 
– Hepatitis A

Afhankelijk van je gezondheid, wat je gaat doen en hoe je verblijft kan dit bruto-advies nog veranderen

Malaria:

Malaria komt niet voor in Egypte. Wel raden wij u aan om maatregelen te nemen om muggenbeten te voorkomen. Muggen in Egypte kunnen infectieziekten overbrengen, voorkom besmetting in Egypte door maatregelen te nemen.

Meer over het voorkomen van muggenbeten