G.O.S. (zie individuele staten van het G.O.S.)

Waarom Thuisvaccinatie?

Ook ’s avonds en in het weekend

Vaccinaties en advies aan huis of op het werk wanneer het u uitkomt

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering

Vaccinaties G.O.S.

Reist u naar een land dat tot het G.O.S. behoort? Vaccinaties beschermen u tegen diverse infectieziekten die in de G.O.S.-landen voorkomen. Deze infectieziekten kunnen niet alleen uw vakantie bederven, maar ook impact hebben op uw leven. Ga daarom altijd goed beschermd op reis! Of u voor het G.O.S. vaccinaties nodig heeft, hangt af van de reisbestemming en de gebieden die u verder bezoekt, uw gezondheidssituatie, de verblijfsduur en uw accommodatie in het G.O.S. Hieronder leest u welke vaccinaties het G.O.S. vereist en welke inentingen wij adviseren. Maak vandaag nog een afspraak bij Thuisvaccinatie.nl om uw benodigde vaccinaties voor het G.O.S. te halen.

Welke vaccinaties zijn verplicht voor G.O.S.?

De meeste landen die tot het G.O.S. behoren, stellen geen vaccinaties verplicht. Alleen voor Kirgizië is een gele koorts vaccinatie verplicht wanneer u vlak vóór uw aankomst in Kirgizië in een gele koorts land bent geweest. Gele koorts komt alleen voor in landen in Afrika en Zuid-Amerika. Als u vanuit Nederland direct naar een G.O.S.-land vliegt, is de gele koorts vaccinatie voor u niet verplicht.

Verder worden er nog een aantal vaccinaties voor het G.O.S. geadviseerd. Hieronder kunt u lezen om welke vaccinaties het gaat.

Wat heb ik verder nodig aan vaccinaties voor G.O.S.?

oor alle landen in het G.O.S. worden altijd de volgende vaccinaties geadviseerd:

• DTP vaccinatie (tegen difterietetanus en polio)

• Hepatitis A vaccinatie

Voor sommige van deze landen worden deze vaccinaties ook geadviseerd:

• BMR-vaccinatie (alleen aanbevolen wanneer u geen mazelen heeft gehad of nooit tegen de mazelen bent gevaccineerd)

• Teken encefalitis vaccinatie

Gaat u langer dan drie maanden naar een G.O.S.-land? Dan adviseert Thuisvaccinatie.nl naast de bovenstaande inentingen voor het G.O.S. ook nog aanvullende vaccinaties. Deze kunt u vinden in het afzonderlijke reisadvies per bestemming. In deze afzonderlijke reisadviezen vindt u ook informatie over het al dan niet voorkomen van malaria en de eventuele noodzaak van het gebruik van malariapillen. Ook vindt u er informatie over andere reizigersziekten waarvoor (nog) geen vaccinatie mogelijk is, zoals bijvoorbeeld reizigersdiarreedengue en schistosomiasis.

Loop ik risico op malaria in G.O.S.?

In Azerbeidzjan komt malaria voor. U loopt het meeste risico in plattelandsgebieden beneden de 1.500 meter. Het malariaseizoen loopt van juni tot en met oktober. Malaria kunt u krijgen via een muggenbeet. Het is daarom belangrijk om muggenbeten te voorkomen. Meestal zijn malariapillen niet nodig. Enkele tips:

  • Draag bedekkende kleding en gebruik mugwerende middelen met DEET.
  • De muggen die malaria overbrengen, steken vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. Slaap ‘s nachts onder een muskietennet.
  • Krijgt u koorts tijdens of na uw verblijf in een malariagebied? Bezoek dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 24 uur, een arts! Er bestaat geen inenting tegen malaria.
  • Mugwerende middelen met DEET, muskietennet(ten) en vele andere producten kunt u bestellen via onze webshop.

Welke gezondheidsrisico’s zijn er in G.O.S.?

Het G.O.S. bestaat uit de onderstaande negen landen. Reist u naar één of meer van deze landen en wilt u weten welke vaccinaties u precies nodig heeft? Lees dan het afzonderlijke reisadvies per land.

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige tips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

Voorkom dat u tijdens uw verblijf in het G.O.S. onnodige gezondheidsrisico’s loopt en ga goed beschermd op reis! Maak vandaag nog een afspraak voor uw persoonlijke vaccinatieadvies op maat.

Onze unieke werkwijze
1
Maak uw account aan

Maak een account aan op onze website.

2
Reis-, Persoonsgegevens en Gezondheidsverklaring

Vul uw reis-, persoonsgegevens en gezondheidsverklaring in.

3
Uw afspraak maken

Plan uw afspraak in zodat we bij u langs kunnen komen.

Actueel vaccinatie nieuws

Wijzigingen malaria-advies LCR

Wijzigingen malaria-advies LCR Thuisvaccinatie werkt al jaren volgens de richtlijnen van het Landelijk…

Lees meer
Polio

Vaccinatieverplichting polio Congo D.R. (Kinshasa) gewijzigd

Lees meer

Ebola uitbraak Oeganda

Ebola uitbraak Oeganda Sinds 20 september 2022 is er een ebolavirus uitbraak in…

Lees meer
Ebola uitbraak Oeganda

Aangepast vaccinatieadvies mazelen

Aangepast vaccinatieadvies mazelen Recent zijn de mazelenvaccinatie-adviezen voor reizigers geactualiseerd. Binnen Europa…

Lees meer