Vaccinatieadvies Zuid-Amerika

Vaccinatieadvies

Thuisvaccinatie Arts

Aanbevolen

DTPHepatitis A

Verplicht

Geen

Aanvullend

Gele KoortsHepatitis BRabies

Malaria

Mogelijk malaria aanwezig
Check vergoeding Afspraak maken

Populaire bestemmingen

Vaccinaties Zuid-Amerika

Reist u naar een land op het continent Zuid-Amerika? Vaccinaties beschermen u tegen diverse infectieziekten die in Zuid-Amerika voorkomen. Deze infectieziekten kunnen niet alleen uw vakantie bederven, maar ook impact hebben op uw leven. Ga daarom altijd goed beschermd op reis! Of u voor Zuid-Amerika vaccinaties nodig heeft, hangt af van de reisbestemming en de gebieden die u verder bezoekt, uw gezondheidssituatie, de verblijfsduur en uw accommodatie in Zuid-Amerika. Hieronder leest u welke vaccinaties Zuid-Amerika vereist en welke inentingen wij adviseren. Maak vandaag nog een afspraak bij Thuisvaccinatie.nl om uw benodigde vaccinaties voor Zuid-Amerika te halen.

Maak kennis met Thuisvaccinatie.nl

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl op een rijtje:

Direct een afspraak maken »

Welke vaccinaties zijn verplicht voor Zuid-Amerika?

Frans-Guyana is het enige land in Zuid-Amerika dat de gele koorts vaccinatie verplicht heeft gesteld voor elke reiziger die dit land in wil reizen. Voor een aantal landen in Zuid-Amerika is de gele koorts vaccinatie alleen verplicht als u voordat u in Zuid-Amerika arriveert in een land bent geweest waar gele koorts voorkomt. Als u bijvoorbeeld vanuit Brazilië (een land waar gele koorts voorkomt) de grens met Argentinië over wilt steken, is voor het laatstgenoemde land een gele koorts vaccinatie verplicht. Deze verplichting geldt niet wanneer u vanuit Nederland direct naar Argentinië vliegt. Voor de volgende Zuid-Amerikaanse landen is een gele koorts vaccinatie alleen verplicht als u vanuit een gele koortsland deze landen in wilt reizen.

De rest van de reisbestemmingen in Zuid-Amerika heeft geen vaccinaties verplicht gesteld.

Verder worden er nog een aantal vaccinaties voor de verschillende landen in Zuid-Amerika geadviseerd. Hieronder kunt u lezen om welke vaccinaties het gaat. 

Wat heb ik verder nodig aan vaccinaties voor Zuid-Amerika?

Voor de meeste landen in Zuid-Amerika worden altijd de volgende vaccinaties geadviseerd:

DTP vaccinatie (tegen difterie, tetanus en polio)

Hepatitis A vaccinatie

Voor de meeste Zuid-Amerikaanse landen wordt bovendien de volgende vaccinatie geadviseerd:

Gele koorts vaccinatie 

Gaat u langer dan drie maanden naar een land in Zuid-Amerika? Dan adviseert Thuisvaccinatie.nl naast de bovenstaande inentingen voor Zuid-Amerika ook nog aanvullende vaccinaties. Deze kunt u vinden in het afzonderlijke reisadvies per bestemming. In deze afzonderlijke reisadviezen vindt u ook informatie over het al dan niet voorkomen van malaria en de eventuele noodzaak van het gebruik van malariapillen. Ook vindt u er informatie over andere reizigersziekten waarvoor (nog) geen vaccinatie mogelijk is, zoals bijvoorbeeld reizigersdiarree, dengue en schistosomiasis.

Vaccinaties Zuid-Amerika voor populaire bestemmingen

Maakt u een rondreis door Zuid-Amerika, of bezoekt u een aantal populaire landen? Dan bent u vast benieuwd naar de benodigde vaccinaties voor deze bestemmingen. Hieronder vindt u meer informatie over de benodigde inentingen voor een aantal populaire landen in Zuid-Amerika.

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige tips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

Voorkom dat u tijdens uw verblijf in Zuid-Amerika onnodige gezondheidsrisico’s loopt en ga goed beschermd op reis! Maak vandaag nog een afspraak voor uw persoonlijke vaccinatieadvies op maat.

Direct een afspraak maken »

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies