Ecuador

Waarom Thuisvaccinatie?

Ook ’s avonds en in het weekend

Vaccinaties en advies aan huis of op het werk wanneer het u uitkomt

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering

Vaccinaties Ecuador

Vaccinaties beschermen u tegen diverse infectieziekten die in Ecuador voorkomen. Deze infectieziekten kunnen niet alleen uw vakantie bederven, maar ook impact hebben op uw leven. Ga daarom altijd goed beschermd op reis! Of u voor Ecuador vaccinaties nodig heeft, hangt af van uw gezondheidssituatie, de verblijfsduur, de gebieden die u bezoekt en uw accommodatie in Ecuador. Hieronder leest u welke vaccinaties Ecuador vereist en welke inentingen wij adviseren. Maak vandaag nog een afspraak bij Thuisvaccinatie.nl om uw benodigde vaccinaties voor Ecuador te halen.

Welke vaccinaties zijn verplicht voor Ecuador?

De gele koorts vaccinatie is alleen verplicht wanneer u Ecuador wilt inreizen vanuit een land waar gele koorts voorkomt. Deze ziekte komt in Afrika en Zuid-Amerika voor. Ook in gebieden van Ecuador komt gele koorts voor. Als u vanuit Nederland naar Ecuador reist, en onderweg niet in een gele koorts land komt, is de gele koorts vaccinatie voor u niet verplicht maar soms wel aanbevolen.

Naast de in sommige gevallen verplichte gele koorts vaccinatie voor Ecuador worden er nog een aantal andere inentingen geadviseerd. Hieronder kunt u lezen om welke vaccinaties het gaat.

Wat heb ik verder nodig aan vaccinaties voor Ecuador?

Er worden voor Ecuador vaccinaties aanbevolen tegen een aantal reizigersziekten. Sommige van deze inentingen worden altijd geadviseerd, ongeacht de duur van uw verblijf in Ecuador. Andere vaccinaties raden wij alleen aan als u langer dan een bepaalde tijd in Ecuador wilt verblijven.

Thuisvaccinatie.nl adviseert de volgende vaccinaties voor Ecuador:

*Gele koorts komt in Ecuador met name rond het Amazonegebied voor en langs de kust. Vaccinatie is niet nodig bij verblijf > 2300m, in de steden Guayaquil en Quito en de Galapagos eilanden. Meer specifiek; alleen voor de volgende provincies wordt de vaccinatie aangeraden:
– ten oosten van de Andes < 2300m: Esmeraldas, Morona-Santiago, Napo, Orellana, Pastaza, Sucumbios en Zamora-Chinchipe.
– ten westen van de Andes < 2300m: Guayas, Los Rios, Santa Helena, Santo Domingo de los Tsachilas, evenals sommige gebieden van Azuay, Bolivar, Canar, Carchi, Chimborazo, Cotopaxi, El Oro, Imbabura, Loja, Pichincha en Tungurahua.

Gaat u langer dan drie maanden naar Ecuador? Dan adviseert Thuisvaccinatie.nl naast de bovenstaande inentingen voor Ecuador ook deze aanvullende vaccinaties:

Deze vaccinaties kunnen ook bij een korter verblijf worden geadviseerd. Dit hangt van uw persoonlijke vaccinatieadvies af.

Loop ik risico op malaria in Ecuador?

In bepaalde gebieden van Ecuador komt malaria voor; een ziekte waaraan nog steeds Nederlanders overlijden. Bekijk ons malariaoverzicht van Ecuador voor meer informatie.

Malaria kunt u krijgen via een muggenbeet. Het is daarom belangrijk om muggenbeten te voorkomen. Enkele tips:

  • Draag bedekkende kleding en gebruik mugwerende middelen met DEET.
  • De muggen die malaria overbrengen, steken vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. Slaap ‘s nachts onder een muskietennet.
  • Krijgt u koorts tijdens of na uw verblijf in een malariagebied? Bezoek dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 24 uur, een arts! Er bestaat geen inenting tegen malaria.
  • Mugwerende middelen met DEET, muskietennet(ten) en vele andere producten kunt u bestellen via onze webshop.

Welke gezondheidsrisico’s zijn er in Ecuador?

In Ecuador dient u ook rekening te houden met de volgende infectieziekten:

  • Reizigersdiarree komt wereldwijd voor. Dit is vooral een vervelende reizigersziekte. Lees meer over reizigersdiarree.
  • In Ecuador komen muggen voor die ziektes zoals dengue, zika of chikungunya kunnen overbrengen. Muggenwering is daarom van groot belang. Lees meer over denguezika of chikungunya.
  • In Ecuador komen hiv/aids en andere soa’s op grotere schaal voor dan in westerse landen. Lees meer over hiv/aids en soa’s.
Onze unieke werkwijze
1
Maak uw account aan

Maak een account aan op onze website.

2
Reisverklaring

Vul uw reisverklaring in

3
Persoonsgegevens

Vul uw persoonsgegevens in

4
Gezondheidsverklaring

Vul uw gezondheidsverklaring in

5
Uw afspraak maken

Plan uw afspraak in zodat we bij u langs kunnen komen

Actueel vaccinatie nieuws

Wijzigingen malaria-advies LCR

Wijzigingen malaria-advies LCR Thuisvaccinatie werkt al jaren volgens de richtlijnen van het Landelijk…

Lees meer
Polio

Vaccinatieverplichting polio Congo D.R. (Kinshasa) gewijzigd

Lees meer

Ebola uitbraak Oeganda

Ebola uitbraak Oeganda Sinds 20 september 2022 is er een ebolavirus uitbraak in…

Lees meer
Ebola uitbraak Oeganda

Aangepast vaccinatieadvies mazelen

Aangepast vaccinatieadvies mazelen Recent zijn de mazelenvaccinatie-adviezen voor reizigers geactualiseerd. Binnen Europa…

Lees meer