HPV

HPV vaccinatie

HPV-vaccinatie beschermt tegen HPV (humaan papillomavirus), het virus dat wratten en verschillende vormen van kanker kan veroorzaken (zoals baarmoederhalskanker). De vaccinatie wordt nu standaard aangeboden aan alle meisjes van 12 jaar via het Rijksvaccinatieprogramma. In het RVP wordt momenteel het vaccin gebruikt dat tegen de twee belangrijkste veroorzakers van baarmoederhalskanker beschermd. Er is tevens een vaccinatie geregistreerd in Nederland die tegen meer typen beschermd, waaronder ook de belangrijkste veroorzakers van genitale wratten: Gardasil9®. De geregistreerde vaccins beschermen niet tegen gewone huidwratten.

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering
Vaccinaties en advies aan huis of op locatie
Ook 's avonds en in het weekend

HPV-vaccinatie aan huis, op het werk of op één van onze 20 locaties

Als je op reis gaat is het belangrijk dat je goed beschermd bent en de juiste vaccinaties krijgt. Thuisvaccinatie.nl is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis.

Onze deskundige artsen komen bij je langs waar en wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk.

Het is ook mogelijk om een afspraak te maken op één van onze locaties in het land.

Beschikbare tijden laden...
Dit kan tot 15 seconden duren

Afspraak plannen

1
2
3

Voor wie?

Het vaccin wordt door het RIVM aanbevolen vóórdat iemand seksueel actief is. Dat komt omdat de typen die kanker en genitale wratten kunnen veroorzaken met name seksueel overdraagbaar zijn. De vaccinatie werkt het beste als iemand nog niet besmet is. Maar ook op latere leeftijd kan besmetting nog optreden en kan een HPV-vaccinatie nog meerwaarde hebben. Een HPV-vaccinatie met Gardasil9® kan gevolgen op lange termijn voorkomen zoals genitale wratten en verschillende vormen van kanker. Personen die in het verleden (deels) gevaccineerd zijn met een HPV-vaccin tegen minder typen, kunnen gerevaccineerd worden met een vaccin met meer typen.

Hoeveel vaccinaties nodig?

Het Gardasil9®-vaccin kan gegeven worden vanaf 9 jaar. Voor gezonde personen vanaf 9 jaar zijn twee vaccinaties nodig met minimaal 6 maanden ertussen.

Effectiviteit

Omdat HPV een seksueel overdraagbaar virus is, is vaccinatie het meest zinvol voordat iemand seksueel actief is. Het vaccin beschermt zeer effectief (95-100%) tegen de belangrijkste typen/varianten van HPV (de varianten het vaakst ziekte veroorzaken). De beschermingsduur wordt nog onderzocht maar is in elk geval langer dan 5 jaar. Na 9 jaar werd nog altijd een hoge antistoftiter met goede effectiviteit gevonden

Bijwerkingen

Net als elk ander vaccin kan de HPV-vaccinatie bijwerkingen geven. Dit zijn in de meeste gevallen milde bijwerkingen waaronder slaperigheid, hoofdpijn en huidreacties (zoals roodheid en zwelling) op de plaats van injectie.

Wenst u (voor uw kind) een vaccinatie aan huis tegen HPV? Maak direct een afspraak

HPV-vaccinatie op eigen verzoek

De HPV-vaccinatie wordt nu standaard aangeboden aan alle meisjes van 12 jaar via het Rijksvaccinatieprogramma (RVP). De vaccinatie beschermt tegen de belangrijkste typen van het HPV-virus die kanker kunnen veroorzaken. In 2022 wordt het HPV-vaccin ook beschikbaar voor jongens. Jongeren die het vaccin hebben gemist, krijgen via het RVP nog een keer de kans om de prik in te halen wanneer ze 14 of tussen de 16 en 17 jaar oud zijn. Ook jongvolwassenen tussen de 18 en 26 jaar krijgen in de toekomst de mogelijkheid om zich te laten via het RVP vaccineren tegen HPV. De exacte datum is nog niet bekend. Tot die tijd is vaccinatie tegen HPV mogelijk op eigen kosten. Wij komen hiervoor bij u aan huis!

Meer informatie

Wilt u meer weten over het HPV-virus? Lees dan onze informatie over het humaan papilloma virus (HPV).

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

Vaccinaties kunnen u een hoop ellende besparen. Wilt u een vaccinatieadvies op maat? Maak dan vandaag nog een afspraak.

Afspraak maken

Onze werkwijze

1.
Maak eenvoudig een account aan

Je maakt een persoonlijk account aan door het invullen van jouw postcode en huisnummer, emailadres en een zelf gekozen wachtwoord. Nadat je akkoord hebt gegeven op het verwerken van je persoonsgegevens heb je een persoonlijk account aangemaakt binnen onze beveiligde omgeving.

2.
Vul je reisgegevens in

Vul je reisbestemming(-en) in. Wij vragen hier ook naar de reden van jouw reis, waar je verblijft en wat je gaat doen tijdens je reis. Deze gegevens zijn van invloed op het advies wat je ontvangt van onze arts.

3.
Vul je persoonsgegevens in

In dit formulier vul je jouw persoonsgegevens in. Als zorgverlener zijn wij wettelijk verplicht jouw burgerservicenummer (BSN) te registreren, meer informatie vind je hier.

In deze stap kun je ook jouw gezinsleden of andere personen toevoegen aan de afspraak. Voor jouw gezinsleden* vul je zelf alle gegevens in. Nodig je andere personen uit voor de afspraak dan volstaat het invullen van het emailadres van deze personen. Deze personen worden vervolgens gevraagd om zelf een account aan te maken en hun gegevens in te vullen.

*Gezinsleden van 16 jaar en ouder ontvangen van ons een email met het verzoek akkoord te geven op de door jou ingevulde gegevens.

4.
Plan je afspraak

Selecteer een datum en tijdsblok. Wij sturen je per mail een bevestiging van de vaccinatie afspraak op het door jou aangegeven adres. Zodra de arts jouw gegevens heeft beoordeeld ontvang je een email dat jouw (voorlopige) vaccinatie-advies met een specificatie van de kosten beschikbaar is in jouw persoonlijk account. Je logt in met je emailadres en zelfgekozen wachtwoord om jouw vaccinatie advies te kunnen inzien. Heb je geen vaccinaties nodig voor je reis dan wordt de afspraak door ons kosteloos geannuleerd.

5.
Vul je gezondheidsverklaring in

Om te bepalen of - en zo ja - welke vaccinaties je nodig hebt voor jouw reis, is het noodzakelijk om een gezondheidsverklaring in te vullen. Aan de hand van de ingevulde gegevens kunnen wij bovendien bepalen of de vaccinaties veilig voor je zijn. Alle vaccinatie instellingen zijn wettelijk verplicht om met een gezondheidsverklaring te werken.

Onze trotse partners

Meer informatie

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige reistips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

Vaccinaties kunnen u een hoop ellende besparen. Wilt u een vaccinatieadvies op maat? Maak dan vandaag nog een afspraak.