HPV

HPV is de afkorting voor humaan papillomavirus. Het virus wordt voornamelijk via seksueel contact overgedragen. Kinderen zijn dus meestal nog niet besmet. Het HPV virus komt heel veel voor, ook in Nederland. Als iemand besmet raakt met HPV kan diegene dit soms wel jaren bij zich dragen (chronische infectie). Dat kan op lange termijn vervelende complicaties geven.

De klachten

Besmetting met HPV wordt in de meestal gevallen niet opgemerkt. Pas wanneer complicaties ontwikkelen kan iemand klachten ervaren:

Complicaties

HPV heeft verschillende typen/varianten. Bepaalde typen kunnen (voorstadia van) kanker veroorzaken. Bijvoorbeeld baarmoederhalskanker, vagina- en vulvakanker, peniskanker en anale kanker. Ook worden genitale wratten door dit virus veroorzaakt. 

Vaccinatie

De HPV-vaccinatie wordt nu standaard aangeboden aan alle meisjes van 12 jaar via het Rijksvaccinatieprogramma. De vaccinatie beschermt tegen de belangrijkste typen van het HPV-virus. In 2021 wordt het HPV-vaccin ook beschikbaar voor jongens. Mensen die het vaccin hebben gemist, krijgen nog een keer de kans om de prik in te halen wanneer ze 14 of tussen de 16 en 17 jaar oud zijn. Ook jongvolwassenen tussen de 18 en 26 jaar krijgen in de toekomst de mogelijkheid de vaccinaties te halen. De exacte datum is nog niet bekend. Tot die tijd is vaccinatie tegen HPV mogelijk eigen kosten. Wij komen hiervoor bij u aan huis! 

Meer informatie 

Wilt u meer weten over de HPV-vaccinatie? Lees dan onze informatie over de HPV vaccinatie.

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

Vaccinaties kunnen u een hoop ellende besparen. Wilt u een vaccinatieadvies op maat? Maak dan vandaag nog een afspraak.
Direct een afspraak maken

Advies nodig?

Selecteer uw bestemming
Thuisvaccinatie Arts

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies