Rabiësvaccinatie

De rabiësvaccinatie beschermt u tegen de gevaarlijke infectieziekte hondsdolheid. Voor een volledige bescherming heeft u twee injecties nodig. De tweede rabiës-vaccinatie volgt een week na de eerste. Het hangt van uw reisbestemming, uw gezondheidssituatie en de duur van uw reis af of u een rabiësvaccinatie nodig heeft.

Voor welke landen wordt de rabiësvaccinatie geadviseerd?

De rabiësvaccinatie is in geen enkel land verplicht voor mensen. Het vaccin wordt vooral aanbevolen als u langere tijd (langer dan drie maanden) in een risicogebied verblijft. Rabiës komt vaak voor in Afrika, Oost-Europa, Azië, Zuid- en Midden-Amerika. In Saudi-Arabië en Argentinië komt rabiës in mindere mate voor, maar vormt het wel een gezondheidsrisico. Als u tot één van de risicogroepen behoort, kan de rabiësvaccinatie geadviseerd worden.

Hoe werkt de rabiësvaccinatie?

De rabiësvaccinatie bevat gedode virusdeeltjes van het rabiës virus. Na de injecties met het vaccin gaat uw lichaam antistoffen aanmaken tegen hondsdolheid. Als u na vaccinatie in aanraking komt met een levend rabiës virus, kan uw lichaam deze ziekteverwekkers effectief bestrijden. Let op: zelfs als u zich in Nederland tegen hondsdolheid heeft laten vaccineren, is het toch belangrijk om snel een arts op te zoeken als u gebeten bent door een verdacht dier. U dient in dit geval alsnog twee aanvullende vaccinaties te ontvangen. Bent u niet gevaccineerd, dan dient u anti-serum (MARIG) en 5 vaccinaties te ontvangen.

Heeft de rabiësvaccinatie bijwerkingen?

De rabiësvaccinatie is veilig en heeft relatief weinig bijwerkingen. Dit komt omdat het vaccin uitsluitend gedode rabiës virusdeeltjes bevat. Toch kunnen er bijwerkingen optreden na het toedienen van het vaccin, zoals spierpijn, stijfheid van de arm en een blauwe plek op de plaats van de injectie.

Welke reisvaccinaties heeft u nog meer nodig?

Naast een rabiësvaccinatie worden voor veel bestemmingen ook vaak andere vaccinaties geadviseerd. Onderstaande vaccinaties heeft u mogelijk ook nodig voor uw reisbestemming:
 

 

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veel gestelde vragen of lees onze reistips. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige reisartikelen voor een optimale bescherming tegen ongenode ziektekiemen tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.
 
Vaccinaties kunnen u een hoop problemen besparen. Wilt u een reisadvies op maat? Maak dan vandaag nog een afspraak.
 
 

Advies nodig?

Selecteer uw bestemming
Thuisvaccinatie Arts

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies