Rabies

De Rabiësvaccinatie

De rabiësvaccinaties beschermen u tegen de gevaarlijke infectieziekte hondsdolheid. Voor een goede bescherming heeft u twee injecties nodig. De tweede rabiës-vaccinatie volgt minimaal een week na de eerste. Het hangt van uw reisbestemming, uw gezondheidssituatie en de duur van uw reis af of u een rabiësvaccinatie nodig heeft.

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering
Vaccinaties en advies aan huis of op locatie
Ook 's avonds en in het weekend

Rabies-vaccinatie aan huis, op het werk of op één van onze 20 locaties

Als je op reis gaat is het belangrijk dat je goed beschermd bent en de juiste vaccinaties krijgt. Thuisvaccinatie.nl is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis.

Onze deskundige artsen komen bij je langs waar en wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk.

Het is ook mogelijk om een afspraak te maken op één van onze locaties in het land.

Beschikbare tijden laden...
Dit kan tot 15 seconden duren

Afspraak plannen

1
2
3

Voor welke landen wordt de rabiësvaccinatie geadviseerd?

De rabiësvaccinatie is in geen enkel land verplicht voor mensen. Het vaccin wordt vooral aanbevolen als u langere tijd in een risicogebied verblijft. Rabiës komt vaak voor in Afrika, Oost-Europa, Azië, Zuid- en Midden-Amerika. In Saudi-Arabië en Argentinië komt rabiës in mindere mate voor, maar vormt het wel een gezondheidsrisico. Als u tot één van de risicogroepen behoort, kan de rabiësvaccinatie geadviseerd worden.

Hoe werkt de rabiësvaccinatie?

De rabiësvaccinatie bevat gedode virusdeeltjes van het rabiës virus. Na de injecties met het vaccin gaat uw lichaam antistoffen aanmaken tegen hondsdolheid. Let op: zelfs als u zich in Nederland tegen hondsdolheid heeft laten vaccineren, is het toch belangrijk om snel een arts op te zoeken na mogelijke blootstelling aan rabiës (diergerelateerde verwondingen). U dient in dit geval alsnog twee aanvullende vaccinaties te ontvangen. Bent u niet gevaccineerd, dan dient u anti-serum (MARIG) en vier vaccinaties te ontvangen.

Heeft de rabiësvaccinatie bijwerkingen?

De rabiësvaccinatie is veilig en heeft relatief weinig bijwerkingen. Dit komt omdat het vaccin uitsluitend gedode rabiës virusdeeltjes bevat. Toch kunnen er bijwerkingen optreden na het toedienen van het vaccin, zoals spierpijn, stijfheid van de arm en een blauwe plek op de plaats van de injectie. De arts informeert u tijdens het consult over de bijwerkingen van vaccinaties. Hier vindt u meer informatie over bijwerkingen.

Meer informatie

Lees hier meer over de ziekte rabiës. Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige reistips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.
Vaccinaties kunnen u een hoop problemen besparen. Wilt u een reisadvies op maat? Maak dan vandaag nog een afspraak.
Afspraak maken
Onze werkwijze
1.
Maak eenvoudig een account aan

Je maakt een persoonlijk account aan door het invullen van jouw postcode en huisnummer, emailadres en een zelf gekozen wachtwoord. Nadat je akkoord hebt gegeven op het verwerken van je persoonsgegevens heb je een persoonlijk account aangemaakt binnen onze beveiligde omgeving.

2.
Vul je reisgegevens in

Vul je reisbestemming(-en) in. Wij vragen hier ook naar de reden van jouw reis, waar je verblijft en wat je gaat doen tijdens je reis. Deze gegevens zijn van invloed op het advies wat je ontvangt van onze arts.

3.
Vul je persoonsgegevens in

In dit formulier vul je jouw persoonsgegevens in. Als zorgverlener zijn wij wettelijk verplicht jouw burgerservicenummer (BSN) te registreren, meer informatie vind je hier.

In deze stap kun je ook jouw gezinsleden of andere personen toevoegen aan de afspraak. Voor jouw gezinsleden* vul je zelf alle gegevens in. Nodig je andere personen uit voor de afspraak dan volstaat het invullen van het emailadres van deze personen. Deze personen worden vervolgens gevraagd om zelf een account aan te maken en hun gegevens in te vullen.

*Gezinsleden van 16 jaar en ouder ontvangen van ons een email met het verzoek akkoord te geven op de door jou ingevulde gegevens.

4.
Plan je afspraak

Selecteer een datum en tijdsblok. Wij sturen je per mail een bevestiging van de vaccinatie afspraak op het door jou aangegeven adres. Zodra de arts jouw gegevens heeft beoordeeld ontvang je een email dat jouw (voorlopige) vaccinatie-advies met een specificatie van de kosten beschikbaar is in jouw persoonlijk account. Je logt in met je emailadres en zelfgekozen wachtwoord om jouw vaccinatie advies te kunnen inzien. Heb je geen vaccinaties nodig voor je reis dan wordt de afspraak door ons kosteloos geannuleerd.

5.
Vul je gezondheidsverklaring in

Om te bepalen of - en zo ja - welke vaccinaties je nodig hebt voor jouw reis, is het noodzakelijk om een gezondheidsverklaring in te vullen. Aan de hand van de ingevulde gegevens kunnen wij bovendien bepalen of de vaccinaties veilig voor je zijn. Alle vaccinatie instellingen zijn wettelijk verplicht om met een gezondheidsverklaring te werken.

Onze trotse partners

Meer informatie

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige reistips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

Vaccinaties kunnen u een hoop ellende besparen. Wilt u een vaccinatieadvies op maat? Maak dan vandaag nog een afspraak.