Bof

Algemene informatie over Bof

Bof is een besmettelijke ziekte die wordt veroorzaakt door het bofvirus. Het virus wordt verspreid door niezen of hoesten. De infectieziekte komt wereldwijd voor.
Meestal vergoed door ziektekostenverzekering
Vaccinaties en advies aan huis of op locatie
Ook 's avonds en in het weekend

Wat zijn de symptomen van bof?

Bof verloopt vaak zonder klachten. Als zich wel ziekteverschijnselen voordoen, dan is er meestal sprake van koorts, spierpijn en hoofdpijn. Een kenmerkende klacht voor de bof is een ontsteking van de speekselklieren.

Hoe raakt men besmet met bof?

Het bofvirus bevindt zich in de neus en keel van besmette personen. Besmetting vindt plaats via niezen en hoesten. Maar het virus kan ook via de mond (zoenen) overgedragen worden.

Bestaat er een vaccin tegen bof?

Er bestaat een vaccinatie tegen de bof: de zogenoemde BMR-vaccinatie. De BMR-injectie is sinds 1987 opgenomen in het Rijksvaccinatieprogramma. Hierdoor komt de bof in Nederland veel minder voor dan vroeger. De BMR-vaccinatie berschermt tegen bof, mazelen en rodehond.

Er zijn een aantal symptomen waar u de bof aan kunt herkennen. Bof is voor een aantal groepen mensen extra gevaarlijk. Zo kan het virus bij jonge kinderen bijvoorbeeld leiden tot hersenvliesontsteking.

Hoe valt een besmetting met de bof te voorkomen?

Bof is niet te behandelen, maar besmetting kan wel voorkomen worden. Hiertoe kunt u de volgende maatregelen nemen. Om een besmetting met bof te voorkomen, is het verstandig om een goede persoonlijke hygiëne in acht te nemen. Denk hierbij aan handen wassen en hoest- en nieshygiëne.

Wilt u meer weten over de bof? Lees dan algemene informatie over de BMR-vaccinatie

Onze werkwijze
1.
Maak eenvoudig een account aan

Je maakt een persoonlijk account aan door het invullen van jouw postcode en huisnummer, emailadres en een zelf gekozen wachtwoord. Nadat je akkoord hebt gegeven op het verwerken van je persoonsgegevens heb je een persoonlijk account aangemaakt binnen onze beveiligde omgeving.

2.
Vul je reisgegevens in

Vul je reisbestemming(-en) in. Wij vragen hier ook naar de reden van jouw reis, waar je verblijft en wat je gaat doen tijdens je reis. Deze gegevens zijn van invloed op het advies wat je ontvangt van onze arts.

3.
Vul je persoonsgegevens in

In dit formulier vul je jouw persoonsgegevens in. Als zorgverlener zijn wij wettelijk verplicht jouw burgerservicenummer (BSN) te registreren, meer informatie vind je hier.

In deze stap kun je ook jouw gezinsleden of andere personen toevoegen aan de afspraak. Voor jouw gezinsleden* vul je zelf alle gegevens in. Nodig je andere personen uit voor de afspraak dan volstaat het invullen van het emailadres van deze personen. Deze personen worden vervolgens gevraagd om zelf een account aan te maken en hun gegevens in te vullen.

*Gezinsleden van 16 jaar en ouder ontvangen van ons een email met het verzoek akkoord te geven op de door jou ingevulde gegevens.

4.
Plan je afspraak

Selecteer een datum en tijdsblok. Wij sturen je per mail een bevestiging van de vaccinatie afspraak op het door jou aangegeven adres. Zodra de arts jouw gegevens heeft beoordeeld ontvang je een email dat jouw (voorlopige) vaccinatie-advies met een specificatie van de kosten beschikbaar is in jouw persoonlijk account. Je logt in met je emailadres en zelfgekozen wachtwoord om jouw vaccinatie advies te kunnen inzien. Heb je geen vaccinaties nodig voor je reis dan wordt de afspraak door ons kosteloos geannuleerd.

5.
Vul je gezondheidsverklaring in

Om te bepalen of - en zo ja - welke vaccinaties je nodig hebt voor jouw reis, is het noodzakelijk om een gezondheidsverklaring in te vullen. Aan de hand van de ingevulde gegevens kunnen wij bovendien bepalen of de vaccinaties veilig voor je zijn. Alle vaccinatie instellingen zijn wettelijk verplicht om met een gezondheidsverklaring te werken.

Onze trotse partners

Meer informatie

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige reistips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

Vaccinaties kunnen u een hoop ellende besparen. Wilt u een vaccinatieadvies op maat? Maak dan vandaag nog een afspraak.