BMR

De BMR-vaccinatie

De BMR-vaccinatie beschermt u tegen de infectieziekten bof, mazelen en rodehond. Met een enkele inenting bent u in principe levenslang beschermd tegen de mazelen (de belangrijkste reden om te vaccineren) en rodehond.
Voor de bof is dit nog niet bekend.

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering
Vaccinaties en advies aan huis of op locatie
Ook 's avonds en in het weekend

BMR-vaccinatie aan huis, op het werk of op één van onze 20 locaties

Als je op reis gaat is het belangrijk dat je goed beschermd bent en de juiste vaccinaties krijgt. Thuisvaccinatie.nl is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis.

Onze deskundige artsen komen bij je langs waar en wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk.

Het is ook mogelijk om een afspraak te maken op één van onze locaties in het land.

Beschikbare tijden laden...
Dit kan tot 15 seconden duren

Afspraak plannen

1
2
3

Voor welke landen wordt de BMR-vaccinatie geadviseerd?

Mazelen komt voor in veel delen van de wereld; in Oost-Europa, Afrika, het Midden-Oosten en Azië. En soms ook in Zuid-Amerika.

Of een BMR-vaccinatie geadviseerd wordt, hangt af van meerdere factoren. Niet alleen de bestemming, maar ook andere reisgebonden en persoonsgebonden factoren bepalen of u de BMR-vaccinatie nodig heeft.

Bij Thuisvaccinatie krijgt u altijd een advies op maat door LCR geregistreerde Reizigersgeneeskundig artsen. Maak daarom vandaag nog een afspraak.

Hoe werkt de BMR-vaccinatie?

De BMR-vaccinatie is een levend verzwakt vaccin. Na toediening van de BMR-vaccinatie maakt uw lichaam antistoffen aan.
Als u vervolgens op reis in aanraking komt met de ziekte, dan kan uw lichaam deze meestal effectief bestrijden. Het BMR-vaccin beschermt in principe levenslang tegen mazelen en rodehond; voor de bof is de precieze beschermingsduur na vaccinatie niet goed bekend.

Voor een optimale bescherming en onvoorziene zaken, adviseren we dat u altijd 6-8 weken voor vertrek een afspraak maakt. Is dit niet mogelijk, dan kunt u vaak zelfs tot op de dag van vertrek nog gevaccineerd worden.

Heeft de BMR-vaccinatie bijwerkingen?

De BMR-vaccinatie kan bepaalde bijwerkingen geven. De bijwerkingen zijn vaak lokale verschijnselen zoals pijn of zwelling op de injectieplaats.  Omdat de BMR-vaccinatie een levend verzwakt vaccin is, kan deze in vergelijking met andere vaccins wat meer bijwerkingen geven. Ongeveer 3-10 dagen na de vaccinatie kunt u zich wat grieperig voelen met mogelijk verhoging of koorts.

Welke reisvaccinaties heeft u nog meer nodig?

Naast een gele koorts-vaccinatie worden voor veel bestemmingen ook vaak andere vaccinaties geadviseerd. Kijk bijvoorbeeld eens naar:

Onze werkwijze

1.
Maak eenvoudig een account aan

Je maakt een persoonlijk account aan door het invullen van jouw postcode en huisnummer, emailadres en een zelf gekozen wachtwoord. Nadat je akkoord hebt gegeven op het verwerken van je persoonsgegevens heb je een persoonlijk account aangemaakt binnen onze beveiligde omgeving.

2.
Vul je reisgegevens in

Vul je reisbestemming(-en) in. Wij vragen hier ook naar de reden van jouw reis, waar je verblijft en wat je gaat doen tijdens je reis. Deze gegevens zijn van invloed op het advies wat je ontvangt van onze arts.

3.
Vul je persoonsgegevens in

In dit formulier vul je jouw persoonsgegevens in. Als zorgverlener zijn wij wettelijk verplicht jouw burgerservicenummer (BSN) te registreren, meer informatie vind je hier.

In deze stap kun je ook jouw gezinsleden of andere personen toevoegen aan de afspraak. Voor jouw gezinsleden* vul je zelf alle gegevens in. Nodig je andere personen uit voor de afspraak dan volstaat het invullen van het emailadres van deze personen. Deze personen worden vervolgens gevraagd om zelf een account aan te maken en hun gegevens in te vullen.

*Gezinsleden van 16 jaar en ouder ontvangen van ons een email met het verzoek akkoord te geven op de door jou ingevulde gegevens.

4.
Plan je afspraak

Selecteer een datum en tijdsblok. Wij sturen je per mail een bevestiging van de vaccinatie afspraak op het door jou aangegeven adres. Zodra de arts jouw gegevens heeft beoordeeld ontvang je een email dat jouw (voorlopige) vaccinatie-advies met een specificatie van de kosten beschikbaar is in jouw persoonlijk account. Je logt in met je emailadres en zelfgekozen wachtwoord om jouw vaccinatie advies te kunnen inzien. Heb je geen vaccinaties nodig voor je reis dan wordt de afspraak door ons kosteloos geannuleerd.

5.
Vul je gezondheidsverklaring in

Om te bepalen of - en zo ja - welke vaccinaties je nodig hebt voor jouw reis, is het noodzakelijk om een gezondheidsverklaring in te vullen. Aan de hand van de ingevulde gegevens kunnen wij bovendien bepalen of de vaccinaties veilig voor je zijn. Alle vaccinatie instellingen zijn wettelijk verplicht om met een gezondheidsverklaring te werken.

Onze trotse partners

Meer informatie

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige reistips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

Vaccinaties kunnen u een hoop ellende besparen. Wilt u een vaccinatieadvies op maat? Maak dan vandaag nog een afspraak.