1ste land top 15: Indonesië

Auteur
Thuisvaccinatie
Datum
17-04-2013

 

1ste land top 15: Indonesië

Indonesie, een land met ontelbaar veel kleine eilandjes en ontzettend veel mooie bezienswaardigheden. Een combinatie van mooie natuur, prachtige stranden en heerlijk eten. Hieronder vind je naast de vaccinatieadviezen ook een 3-tal tips voor een onvergetelijke reis door het veelzijdige Indonesië.

Tip 1: Gili eilanden

Je vindt de Gili-eilanden ten noordoosten van het eiland Lombok. Het zijn 3 eilandjes met een verschillend karakter maar door de witte stranden, blauwe zee en goede duik- en snorkelmogelijkheden echte paradijsjes op aarde. 

Gili Trawangan is het ‘partyeiland’ waar je veel leuke restaurantjes en barretjes kunt vinden welke tot diep in de nacht open zijn.

Op Gili Meno is het minst toeristisch en hier zoek je de rust op, het eilandje is klein en heeft prachtige stranden. Breng ook eens een bezoek aan het schildpaddenreservaat.

Gili Air ligt het dichtst bij Lombok en is een goede mix tussen rust en gezelligheid. Handig is om de twee andere eilandjes te bezoeken vanuit Gili Air omdat er twee keer per dag een boot vaart.

Op de Gili eilanden zijn motorvoertuigen verboden. Neem dus goede wandelschoenen mee om een rondje om het eiland te lopen. Of huur eens een fiets

Tip 2: Pura Ulun Danu Bratan (tempel)

Eén van de mooiste tempels op Bali. Deze tempel ligt naast het kratermeer Bratan, ook wel ‘het heilige bergmeer’ genoemd omdat de grond in de omgeving zeer vruchtbaar is. Vanaf sommige punten lijkt het zelf alsof de tempel op het water drijft.

Bezoek ook meteen het kleine stadje Bedugul wat praktisch naast de tempel ligt. Hier kun je ook de markt bezoeken, deze is door de hoogte vaak ik nevelen gehuld wat het erg mysterieus maakt. Bij dit stadje vind je ook prachtige botanische tuinen.

De tempel en het stadje liggen wel op 1200 meter hoogte dus vergeet niet om een jasje of trui me te nemen, het kan fris zijn.

Tip 3: Bromo Vulkaan

Tijdens je verblijf op Java is het zeker aan te raden om deze vulkaan te bezoeken. Door de gigantische zwarte zandvlakte aan de voet van deze vulkaan heeft het er veel weg van een maanlandschap met allemaal kratertjes. Wanneer je de vulkaan nadert zie je de rookwolken die naar buiten komen en wordt je verwelkomd door de geur van zwavel

Het is ook een aanrader om een zonsopgang te bekijken vanaf de vulkaar, het uitzicht is adembenemend. Je moet wel vroeg je bed uit maar het is de moeite waard. Neem een dikke trui me tegen de kou.

 

Vaccinaties:

Voor Indonesië zijn vaccinaties geadviseerd. Voor een advies op maat kun je je aanmelden via onze website thuisvaccinatie.nl. Om je wel alvast een idee te geven kun je hieronder een bruto-advies vinden:

–       DTP

–       Hepatitis A

–       Buiktyfus (bij verblijf langer dan 2 weken)

Afhankelijk van je gezondheid, wat je gaat doen en hoe je verblijft kan dit bruto-advies nog veranderen

 

 Malaria:

Malaria komt in heel Indonesië voor, behalve op Bali. Malaria pillen zijn dan ook aanbevolen voor Indonesië. Wij adviseren u graag over de beste malariatabletten voor Indonesië. Ook raden wij u aan om maatregelen te nemen om muggenbeten te voorkomen. Muggen in Indonesië kunnen infectieziekten overbrengen, voorkom besmetting met Malaria in Indonesië door maatregelen te nemen. Meer over het voorkomen van muggenbeten.