Malaria pillen

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering
Vaccinaties en advies aan huis of op locatie
Ook 's avonds en in het weekend

Malaria pillen

• Malaria profylaxe is de verzamelnaam voor malariapillen die u als reiziger inneemt om besmetting met malaria te voorkomen in hoog risicogebieden. Meestal beschermen de malaria pillen zéér goed, zeker in combinatie met muggenwerende maatregelen. Er blijft een hele kleine kans dat u toch malaria krijgt. Dankzij de malaria pillen duurt het langer voor er gevaarlijke complicaties optreden en is er meer tijd om een goede medische behandeling te starten. Het is wel noodzakelijk dat u zowel tijdens als na de reis de malaria pillen trouw inneemt.

• Er bestaat tevens een noodbehandelingvoor malaria. Dit is een kuur van 3 dagen die u meeneemt als u naar een gebied reist met een middelmatig risico op malaria. U gebruikt deze pillen alleen als u griepachtige klachten/koorts krijgt op reis en niet binnen 24 uur bij een arts kunt zijn om op malaria te laten testen. Of wanneer de arts in het buitenland malaria heeft aangetoond in uw bloed. Sommige reizigers hebben een verhoogd risico op het doormaken van een ernstige infectie wanneer ze malaria oplopen, bijvoorbeeld jonge kinderen (< 5 jaar), zwangere vrouwen, reizigers zonder milt en mensen met HIV. Voor hen adviseren we in deze gebieden geen noodbehandeling, maar het preventief gebruik van malariapillen (profylaxe).
Welk soort pillen u krijgt voorgeschreven, hangt af van:
• welk malariagebied u bezoekt;
• de verblijfsduur;
• uw gezondheidstoestand;
• eventuele andere medicijnen die u gebruikt

Verschillende soorten malaria pillen

Onze arts schrijft afhankelijk van bovenstaande factoren de meest geschikte malaria pillen voor. Dit kunnen zijn:
• Malarone malaria pillen
• Lariam malaria pillen
• Doxycycline malaria pillen

Kinderen en malaria pillen

Niet alle malaria pillen zijn geschikt voor kleine kinderen. Eventueel kunt u een tablet kort voor inname verpulveren in een beetje drinken of hapje voedsel (bijv. vla, yoghurt, of appelmoes). Houd malariatabletten buiten bereik van kleine kinderen. Onze arts geeft u persoonlijk advies over kinderen en malaria pillen.

Zwangerschap en malaria pillen

Zwangere vrouwen hebben een grotere kans om ernstige malaria te krijgen; goede bescherming tegen malaria is dus belangrijk. Lariam is gedurende de gehele zwangerschap veilig. Doxycycline en Malarone mogen tijdens zwangerschap en borstvoeding niet worden gebruikt. Onze arts geeft u persoonlijk advies over zwangerschap en malaria pillen.

Kosten malaria pillen

U betaalt aan ons consultkosten en receptkosten (per persoon). Wij berekenen alleen de standaard-kosten, net als bijvoorbeeld de andere vaccinatiecentra. De kosten voor de tabletten zelf zal de apotheker bij u in rekening brengen. Of u recht heeft op een vergoeding van de gemaakte kosten hangt af van uw zorgverzekeraar en polis. Bekijk hier onze tarieven.

Onze unieke werkwijze
1.
Maak eenvoudig een account aan

Je maakt een persoonlijk account aan door het invullen van jouw postcode en huisnummer, emailadres en een zelf gekozen wachtwoord. Nadat je akkoord hebt gegeven op het verwerken van je persoonsgegevens heb je een persoonlijk account aangemaakt binnen onze beveiligde omgeving.

2.
Vul je reisgegevens in

Vul je reisbestemming(-en) in. Wij vragen hier ook naar de reden van jouw reis, waar je verblijft en wat je gaat doen tijdens je reis. Deze gegevens zijn van invloed op het advies wat je ontvangt van onze arts.

3.
Vul je persoonsgegevens in

In dit formulier vul je jouw persoonsgegevens in. Als zorgverlener zijn wij wettelijk verplicht jouw burgerservicenummer (BSN) te registreren, meer informatie vind je hier.

In deze stap kun je ook jouw gezinsleden of andere personen toevoegen aan de afspraak. Voor jouw gezinsleden* vul je zelf alle gegevens in. Nodig je andere personen uit voor de afspraak dan volstaat het invullen van het emailadres van deze personen. Deze personen worden vervolgens gevraagd om zelf een account aan te maken en hun gegevens in te vullen.

*Gezinsleden van 16 jaar en ouder ontvangen van ons een email met het verzoek akkoord te geven op de door jou ingevulde gegevens.

4.
Plan je afspraak

Selecteer een datum en tijdsblok. Wij sturen je per mail een bevestiging van de vaccinatie afspraak op het door jou aangegeven adres. Zodra de arts jouw gegevens heeft beoordeeld ontvang je een email dat jouw (voorlopige) vaccinatie-advies met een specificatie van de kosten beschikbaar is in jouw persoonlijk account. Je logt in met je emailadres en zelfgekozen wachtwoord om jouw vaccinatie advies te kunnen inzien. Heb je geen vaccinaties nodig voor je reis dan wordt de afspraak door ons kosteloos geannuleerd.

5.
Vul je gezondheidsverklaring in

Om te bepalen of - en zo ja - welke vaccinaties je nodig hebt voor jouw reis, is het noodzakelijk om een gezondheidsverklaring in te vullen. Aan de hand van de ingevulde gegevens kunnen wij bovendien bepalen of de vaccinaties veilig voor je zijn. Alle vaccinatie instellingen zijn wettelijk verplicht om met een gezondheidsverklaring te werken.