Liberia deelt experimentele ebolavaccins uit

Auteur
Thuisvaccinatie
Datum
02-02-2015
 
Een muziekgroep trachtte de toegestroomde belangstellenden te informeren over en te overtuigen van het nut van het vaccin. Veel Liberianen staan gereserveerd tegenover inenting tegen ebola. De wildste samenzweringstheorieën doen over het middel de ronde.
 
De Liberiaanse vicepresident Joseph Nyumah Boakai hield het ebolavaccin maandag ten doop in aanwezigheid van afgevaardigden van de Amerikaanse ambassade en de Wereldgezondheidsorganisatie. Hij noemde het middel 'erg belangrijk voor Liberia en voor de hele wereld'. Hij sprak zijn landgenoten moed in 'want het gaat werken'.
 
De Verenigde Staten en Liberia werken samen bij de proef met het vaccin. Dat bevat een kleine hoeveelheid van het dodelijke virus en wekt een afweerreactie op in een ingeënt persoon.
 
In de drie landen die het zwaarst getroffen zijn door de ebola-uitbraak, Guinee, Sierra Leone en Liberia, lijkt de epidemie te luwen. Volgens de WHO zijn afgelopen week voor het eerst sinds juni minder dan honderd nieuwe besmettingen gemeld.
 
Sinds het virus in maart opdook zijn meer dan achtduizend mensen eraan bezweken.
 
(Bron: Novum/AP)
 

 

https://www.thuisvaccinatie.nl/liberia-deelt-experimentele-ebolavaccins-uit-2/">