FSME vaccinatie

De FSME vaccinatie beschermt u tegen een virus dat een ontsteking van de hersenen (encefalitis) kan veroorzaken. Voor een volledige bescherming heeft u drie vaccinaties nodig. De tweede tekenencefalitis vaccinatie volgt meestal vier weken na de eerste. De derde inenting tegen FSME volgt na zes tot dertien maanden. De beschermingsduur van de FSME vaccinatie is na drie vaccinaties minimaal drie jaar. Het hangt van uw reisbestemming, uw gezondheidssituatie en de duur van uw reis af of u een vaccinatie tegen FSME nodig heeft.

Voor welke landen wordt de FSME vaccinatie geadviseerd?

De FSME vaccinatie is in geen enkel land verplicht voor mensen. Het vaccin wordt vooral aanbevolen als u langer dan een maand in een risicogebied verblijft. FSME komt voor in Europa, Rusland en grote delen van Azië. Ook als u tot één van de risicogroepen behoort, kan de tekenencefalitis vaccinatie geadviseerd worden.

Hoe werkt de FSME vaccinatie?

De FSME vaccinatie bevat gedode virusdeeltjes van het virus dat FSME veroorzaakt. Na de injecties met het vaccin gaat uw lichaam antistoffen aanmaken tegen tekenencefalitis. Als u na vaccinatie in aanraking komt met het levende virus, kan uw lichaam deze ziekteverwekkers effectief bestrijden.

Heeft de FSME vaccinatie bijwerkingen?

De FSME vaccinatie is veilig en heeft relatief weinig bijwerkingen. Dit komt omdat het vaccin uitsluitend gedode virusdeeltjes bevat. Hier vindt u meer informatie over bijwerkingen.

Welke reisvaccinaties heeft u nog meer nodig?

Naast een vaccinatie tegen FSME worden voor veel bestemmingen ook vaak andere vaccinaties geadviseerd. Onderstaande vaccinaties heeft u mogelijk ook nodig voor uw reisbestemming:
 

 

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees onze reistips. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis.
 
Vaccinaties kunnen u een hoop problemen besparen. Wilt u een reisadvies op maat? Maak dan vandaag nog een afspraak.
 

 

Advies nodig?

Selecteer uw bestemming
Thuisvaccinatie Arts

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies